Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Στα αρχιδια μας οι ..τούρκοι. Έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να τους πολεμήσετε.



Αντιστράτηγος ε.α. περιγράφει πώς τα Μνημόνια σαρώνουν τη σύνταξη των απόστρατων και τις ζωές των εν ενεργεία αξιωματικών του στρατού!
«ΑΘΛΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ
ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ»

· «Έκοψαν στη μέση τη σύνταξη και διπλασίασαν τους φόρους. Πληρώνω 500 ευρώ ρύθμιση της εφορίας γιατί διαφορετικά θα μου ζητήσουν 8.000 ευρώ μαζεμένα κι επειδή δεν τα έχω θα μου πάρουν το σπίτι»
· «Δεν μπορεί να έχεις τον πιλότο στο πολεμικό αεροσκάφος να αναχαιτίζει τους Τούρκους και την ίδια ώρα να του κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ! Αυτές είναι ιστορίες καθημερινής τρέλας για τις ένοπλες δυνάμεις»
· «Στην Πολιτική Προστασία, δεν είχαμε να κινήσουμε τα αυτοκίνητα της αστυνομίας»
· «Έχει μειωθεί πάρα πολύ η δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ δεν έχουν καινούργια λάστιχα να βάλουν στ’ αυτοκίνητα»
· «Δεν υπάρχουν χρήματα ν’ αγοράσουν ούτε καν εντομοκτόνα και κοιμούνται μαζί με τις κατσαρίδες»!
· «Χωροφύλακες, επιλοχίες και άλλοι συνταξιοδοτηθέντες υπαξιωματικοί παίρνουν παρόμοια σύνταξη με του αντιστρατήγου»!
· «Πριν από 3 χρόνια έπαθα διπλό έμφραγμα»

Ο κ. Σκαπέρας ως ταξίαρχος πριν από πολλά χρόνια αλλά και σήμερα, με τη σύνταξη να έχει κοπεί πάνω από 50%!



Ο Θεοχάρης Σκαπέρας είναι αντιστράτηγος ε.α. ο οποίος επί δύο χρόνια έχει υπηρετήσει ευδοκίμως και στον ανώτατο αυτό βαθμό! Πράγμα σπάνιο, δεδομένου ότι οι αντιστράτηγοι φέρουν τιμητικά μόνο για λίγους μήνες το συγκεκριμένο αξίωμα πριν αποστρατευτούν. Ήταν το 1999, όταν ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγκιουδάκης, επέλεγε τον κ. Σκαπέρα ανάμεσα σε 18 υποψήφιους ως Αττικάρχη στην Πολιτική Προστασία. Την εποχή εκείνη, ο κ. Σκαπέρας εγκατέλειψε 3 κερδοφόρα φροντιστήρια ξένων γλωσσών που διηύθυνε, για να επιστρέψει στο στρατό! Προτίμησε δηλαδή να δηλώσει «παρών» στο προσκλητήριο της Πατρίδας, με μόνη διαφορά 300 ευρώ επιπλέον, ανάμεσα στη σύνταξη που έπαιρνε και το μισθό. Ακολούθως, υπηρέτησε αμισθί ως τεχνικός σύμβουλος στην Μητροπολιτική επιτροπή Πολιτικής Προστασίας ασφάλειας, τιμητική θέση την οποία κατέχει και σήμερα.

Η σύνταξη του στρατηγού Σκαπέρα, μέσα στα 3 χρόνια Μνημονίων έχει κυριολεκτικά θρυμματιστεί. Από τα 2600 ευρώ που ελάμβανε, στα οποία εάν υπολογιστούν το «Μετοχικό», συν ένα επίδομα πρατηρίων και τα 2 δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, συνολικά πάνω από 3.000 μηνιαίως, σήμερα η σύνταξη του στρατηγού έχει περικοπεί πάνω από 50%. Ο ίδιος μας λέει:

Πόση σύνταξη παίρνετε;
Στρατηγός: Το πρώτο εξάμηνο του ’13 έπαιρνα σύνταξη 1.130 ευρώ! Μας έκαναν και μια διπλή κράτηση, την οποία μας την έδωσαν πίσω κουτσουρεμένη. Για να καταλάβετε με ποιο απαίσιο τρόπο μας αντιμετωπίζουν. Κι έτσι, σήμερα παίρνω 1.320 ευρώ! Το δε «μετοχικό» ή επικουρικό όπως το λένε στις άλλες συντάξεις, έχει κοπεί στη μέση. Συνολικά δηλαδή λαμβάνω 1.600 ευρώ. Και βεβαίως, χωρίς δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα. Αυτή είναι η κατάντια της χώρας. Προσέξτε: Η σύνταξη που λαμβάνω είναι ενός γενικού επιθεωρητού στρατού. Επειδή είχα συμπληρώσει 2 χρόνια αντιστράτηγος εν ενεργεία, παίρνω σύνταξη γενικού επιθεωρητού στρατού. Με λίγα λόγια, η σύνταξη των 2.600 ευρώ πήγε στα 1.300 ευρώ! Μιλάμε για πάνω από 50% κόψιμο της σύνταξης!

Και προφανώς στρατηγέ, με τον τρόπο που βαδίζει η κυβερνητική πρακτική, έπεται συνέχεια. Σήμερα πώς επιβιώνετε με τη σύνταξή σας;
Στρατηγός: Ντρέπομαι που το λέω αλλά με έχουν φτάσει στο εξευτελιστικό σημείο μερικές φορές να ζητώ χαρτζιλίκι από την κόρη μου. Δεν φτάνει που μας έκοψαν τη σύνταξη στη μέση, μας έβαλαν διπλάσια εφορία. Με μισά λεφτά, διπλάσια εφορία! Πληρώνω 500 ευρώ ρύθμιση της εφορίας γιατί διαφορετικά θα μου ζητήσουν 8.000 ευρώ μαζεμένα κι επειδή δεν έχω να τους τα δώσω, θα μου πάρουν το σπίτι!

Τα υπόλοιπα του σαχλαμάρα στρατηγού  Εδώ.Έχει γεμίσει η Ελλάδα …στρατηγούς ….χωρίς στράτευμα. Ρε σαχλαμαρακια στρατηγέ τι διαφορά έχεις εσύ από τον υδραυλικό της γειτονιάς που δεν έχει να φάει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...