Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτό είναι η ....ανάπτυξη του γερμανόδουλου. Περαστικά μας.



Η διοίκηση της εταιρείας ΒΙΟΧΑΛΚΟ μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την επιλογή της μεταφοράς της έδρας από την Αθήνα στο Βέλγιο. σπεύδει να τονίσει πως τίποτα δεν θα αλλάξει σχετικά με την παραγωγή, η οποία θα παραμείνει στην Ελλάδα, και απώτερος στόχος είναι η αύξησή της.

«Πέρα από το ζήτημα της χρηματοδότησης που μας οδήγησε στη μεταφορά έδρας, η βιομηχανία έχει να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα του ενεργειακού κόστους. Σήμερα, οι ελληνικές εταιρείες επιβαρύνονται με πολύ υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές τους στο εξωτερικό. Και ενώ στις άλλες χώρες αγωνίζονται για το πώς θα το μειώσουν περαιτέρω, στην Ελλάδα... ανταλλάσσουμε επιστολές.

Την ίδια ώρα που ελληνικές εταιρίες φεύγουν
η τουρκική βιομηχανία χρωμάτων Polisan, ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την ελληνική βιομηχανία Artenius Ηellas η οποία εδρεύει στο Βόλο και παράγει ρητίνες και προφορμαρισμένες πλαστικές φιάλες για την εμφιάλωση αναψυκτικών και νερών σε συσκευασία τύπου PET. Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία το συνολικό τίμημα της εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας φτάνει τα 8.6 εκατομμύρια Ευρώ. Η εξαγορά προβλέπει την απόκτηση του εργοστασίου 75.000 τετραγωνικών μέτρων και το οικόπεδο 15.000 τετραγωνικών μέτρων. Η Polisan αναφέρει πως αυτή την περίοδο πραγματοποιείται η συντήρηση στο εργοστάσιο που παρέμενε κλειστό και η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου.

Το 65% της εταιρείας ανήκε στον ισπανο-πορτογαλικό όμιλο La Seda de Barcelona και το υπόλοιπο 35% στα ΕΛΠΕ και είχε σταματήσει την λειτουργία της και είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες απόλυσης των 92 εργαζομένων της.
Οι τούρκοι υποστηρίζουν πως θα παράγουν 100.000 τόνους ρητινών και πλαστικών φιαλών με στόχο την ελληνική , τουρκική και την υπόλοιπη Βαλκανική αγορά.
Η εταιρεία χρωμάτων Polisan είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία χρωμάτων της Τουρκίας και ανήκει στον ομώνυμο όμιλο που δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, ενέργειας και διαχείρισης λιμανιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...