Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Δεσμεύουν περιοχές για εκτόξευση πυραύλων

Έγκυρες πληροφορίες του Σίγμα από ανώτερη κυβερνητική πηγή αναφέρουν ότι έχει δεσμευτεί θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου 13 χιλιάδων τετραγωνικών μιλίων για βολές πυραύλων. Η δέσμευση της περιοχής θα ισχύει από τις 9 αύριο το πρωί μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο. 

Σε αναπροσαρμογή των σχεδίων για την επίθεση στη Συρία έχει προχωρήσει το Πεντάγωνο, σύμφωνα με τους Times του Λος Αντζελες. Το σχέδιο προβλέπει ένα πρώτο κύμα επιθέσεων τριών ημερών, το οποίο θα ακολουθηθεί και από δεύτερο κύμα στους στόχους που δεν επλήγησαν. Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια διευρυμένη λίστα στόχων για να συμπεριλάβει «πολύ περισσότερους» από την αρχική λίστα των περίπου 50 στόχων. Και αυτό διότι οι νέες εκτιμήσεις που διατυπώνονται είναι ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστούν μεγαλύτερη δύναμη πυρός για να προκαλέσουν ακόμα και το μίνιμουμ της ζημιάς στο καθεστώς Ασαντ. «Θα χρειαστούν αρκετές ομοβροντίες, αλλά και εκτίμηση της κατάστασης μετά από κάθε μία επιχείρηση για να δούμε πού βρισκόμαστε. Αλλά όλα αυτά εντός 72 ωρών» ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους. 

Ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS πως δεν βρίσκεται πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, μετέδωσε σήμερα ο δημοσιογράφος του CBS, ο οποίος πήρε τη συνέντευξη από το Σύρο Πρόεδρο στη Δαμασκό. "Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή", δήλωσε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ στο CBS, την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί τη Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση. "Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι 'δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου', πρόσθεσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος. Αποσπάσματα της συνέντευξης με το Σύρο Πρόεδρο αναμένεται να προβληθούν το πρωί της Δευτέρας από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από άλλο δίκτυο, το PBS. Ο Σύρος Πρόεδρος επίσης "δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία" αλλά ότι οι Σύροι "ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν" για το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τον Ρόουζ. Ο Ασαντ προειδοποίησε, σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας. Η χώρα έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για να αντιμετωπίσει μια επίθεση, είπε ο Ρόουζ επικαλούμενος δήλωση του Ασαντ.

Οι ΗΠΑ θα ενημερώσουν το Ισραήλ ώρες πριν από μια επίθεση στη Συρία, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος. Σε ερώτηση πόσο πριν από την επίθεση θα ενημερωθεί το Ισραήλ από τις ΗΠΑ, ο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε :"`Ώρες". Το Ισραήλ σκοπεύει να αναπτύξει αντιπυραυλικά συστήματα και επιπλέον στρατεύματα, καθώς φοβάται για αντίποινα, εάν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δώσει το πράσινο φως για την επίθεση. Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επίσης εκφράσει φόβους ότι στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Συρίας θα ενθαρρυνθεί η Τεχεράνη να συνεχίσει να αγνοεί τις διεθνείς εκκλήσεις για εγκατάλειψη του πυρηνικού της προγράμματος.

 Εν τω μεταξύ, κορυφώνονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες των ΗΠΑ, προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στο συριακό ζήτημα. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, εκτίμησε ότι οι χώρες που είναι υπέρ της επέμβασης «κινούνται σε διψήφιο αριθμό». Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ξεκινήσει τη δική του «σταυροφορία» να πείσει το Κογκρέσο με διάγγελμα, αλλά και συνεντεύξεις. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος θα παραχωρήσει συνεντεύξεις τη Δευτέρα σε έξι παρουσιαστές τηλεοπτικών δικτύων, οι οποίες θα προβληθούν στη βραδινή ειδησεογραφική ζώνη των σταθμών. Παράλληλα, την Τρίτη θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό. Επίσης, η κυβέρνηση δημοσιοποίησε μια σειρά βίντεο που φέρεται να δείχνουν θύματα της επίθεσης με χημικά όπλα στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου. Συνολικά 13 βίντεο παρουσιάστηκαν από τον Ομπάμα σε μια επιλεγμένη ομάδα γερουσιαστών ως πειστήρια για την ανάγκη ανάληψης στρατιωτικής δράσης. 

Bild: Χημικά εν αγνοία του Ασαντ; Οι συριακές δυνάμεις ενδέχεται να έκαναν χρήση χημικών χωρίς την προσωπική άδεια του προέδρου Ασαντ, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Bild am Sonntag, η οποία επικαλείται τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Σύροι στρατιωτικοί διοικητές ζητούν τους τελευταίους 4,5 μήνες την άδεια να κάνουν χρήση χημικών όπλων, σύμφωνα με μηνύματα μέσω ασυρμάτου που εντόπισαν γερμανοί πράκτορες, αλλά πάντα τους το αρνούντο, γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Συρίας ίσως να μην ενέκρινε ο ίδιος προσωπικά την επίθεση της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό. Η Bild αναφέρει ότι τα μηνύματα εντοπίστηκαν από γερμανικό αναγνωριστικό πλοίο, το Oker, το οποίο πλέει κοντά στις συριακές ακτές.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...