Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Απόφαση - σοκ της ΕΕ για κούρεμα καταθέσεων



Το ανακοίνωσε ο επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ μέσω Twitter στις 3 τη νύχτα- ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ, προς το παρόν, οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ- Πρώτοι θα χάσουν τα χρήματα τους οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες πάνω από 100.000 ευρώ- Θα ισχύσει από το 2016 η απόφαση- Αναμένονται οι αντιδράσεις των αγορών
Ούτε οι καταθέτες δεν θα γλιτώσουν από ένα μελλοντικό “κούρεμα¨ των καταθέσεών τους, με απόφαση και με τη βούλα των Ευρωπαίων!

Την απόφαση των ιθυνόντων της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου και των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών να συμπεριληφθούν οι καταθέτες, σε περιπτώσεις μελλοντικών τραπεζικών καταρρεύσεων, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι των χωρών μελών της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για την μεθοδολογία διάσωσης των προβληματικών τραπεζών. Και προανήγγειλε την “συμμετοχή” καταθετών στις μελλοντικές διασώσεις τραπεζικών ιδρυμάτων γράφοντας: “Μεγάλο βήμα απόψε – Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν στο μέλλον τα λάθη των τραπεζιτών”. (διαβάστε εδώ σχετικά)

Σύμφωνα με τη συμφωνία οι τράπεζες θα υποχρεώνονται εφεξής να αποταμιεύουν “χρήματα για δύσκολες ημέρες”, δημιουργώντας έτσι ένα είδος ενιαίου ευρωπαϊκού ταμείου για τη στήριξη του τραπεζικού τομέα. Στοχος είναι να ενισχυθούν, να “θωρακισθούν” οι τράπεζες, ώστε να κινδυνεύουν λιγότερο στο μέλλον και παράλληλα να μπορέσουν επιτέλους να επιτελέσουν το ρόλο τους, δηλαδή να “δανείζουν την πραγματική οικονομία”. Το βήμα αυτό χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο στο δρόμο για την Τραπεζική Ένωση της Ευρώπης.

Protothema

Παρ΄ …..τ΄αυγό και κούρευτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...