Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Μπέλτσιος και Εμμανουήλ στο... κλαμπ των ..προφυλακισμένων



Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των εξοπλιστικών συστημάτων. Επί επτά ολόκληρες ώρες ο κατηγορούμενος επιχειρούσε να αντικρούσει τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που τον βαρύνουν για τις μίζες των υποβρυχίων, χωρίς ωστόσο οι ισχυρισμοί του να πείσουν τους δικαστικούς λειτουργούς.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, στα «καθήκοντα» του Εμμανουήλ φέρεται να ήταν να «μοιράσει» το ποσό των 17.000.000 ευρώ από τη HDW σε συνδικαλιστές των ναυπηγείων, προκειμένου να μη δημιουργούνται... εντάσεις, ενώ φέρεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στο να... εκτοπιστούν οι Γάλλοι στην «κούρσα» με τους Γερμανούς για τα υποβρύχια.
Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο πρώην στενός συνεργάτης του κλεπτοΤσοχατζόπουλου Μπέλτσιος μετά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά και συνελήφθη πριν λίγες ημέρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στην διακίνηση «ωφέλιμων αμοιβών» στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς σύμφωνα με την δικογραφία, στην οποία περιέχονται και τα στοιχεία της γερμανικής Δικαιοσύνης, ανήκε στην ομάδα των προσώπων που λάμβανε και διένειμε χρήματα. Η ομάδα αυτή, ο «κύκλος προσευχής» σύμφωνα με τις καταθέσεις ενώπιον των γερμανικών αρχών, μοίραζε τα χρήματα από τις κατασκευάστριες εταιρίες όπλων ,σε πρόσωπα που λόγω των ιδιοτήτων και των θέσεων που κατείχαν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους τόσο στην επιλογή όπλων όσο και στην ταχύτερη σύναψη συμβάσεων του ελληνικού Δημοσίου για τις προμήθειες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του Μπέλτσιου, ο οποίος είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, επί θητείας Τσοχατζόπουλου και Νομάρχης Καβάλας, ο κατηγορούμενος φαίνεται να εμπλέκεται μαζί με άλλα πέντε πρόσωπα σε παράνομα χρήματα που αγγίζουν τουλάχιστον τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Η κατηγορία δε, της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων αφορά σύμφωνα με πληροφορίες ποσά που φθάνουν τα 52 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2000 έως 2007.

Μάλιστα από τα στοιχεία της γερμανικής δικαιοσύνης φαίνεται να προκύπτει ότι ο Μπέλτσιος είναι ο άνθρωπος που στελέχη της Ferrostaal -προμήθεια υποβρυχίων- υποστηρίζουν πως συνέστησε ο πρώην υπουργός 'Ακης Τσοχατζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...