Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το αντιρατσιστικό



Ολοκληρώθηκεστο Γ” Θερινό Τμήμα της Βουλής, η επί των άρθρων συζήτηση του αντιρατσιστικούνομοσχεδίου, με την κυβέρνηση να δέχεται έντονη κριτική, τόσο από την Αριστερά, όσο και από την Χρυσή Αυγή – ενώ διακριτή υπήρξε διακομματικά και η παρουσία βουλευτών που ζητούσαν την ρητή καταγραφή στο σώμα του νομοσχεδίου, της ποινικοποίησης της κακόβουλης αμφισβήτησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού.


Αύξηση 835% στις ροές λαθρομεταναστών στο Αιγαίο 

Στα 2 εκ. οι μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα






Το θέμα της γενοκτονίας ενός λαού, όταν προβλέπονται ποινές γι αυτόν που την αρνείται, δεν είναι αρμοδιότητα κανενός Κοινοβουλίου ούτε Δικαστηρίου. Αυτό επαφίεται στην ελεύθερη κρίση του καθενός. Τούτο δε διότι η αναγνώριση ή μη αποτελεί κρίση, η οποία συναρτάται με την ιδεολογία του καθενός. Είναι επομένως μια ιδέα και ο άνθρωπος δεν πρέπει να διώκεται για τις ιδέες του, αλλά για τις πράξεις του.
Συνεπώς, η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού  μας ανακαλεί στη μνήμη  θλιβερά γεγονότα σκοταδισμού και οπισθοδρόμησης και μας απομακρύνει από το πνεύμα του διαφωτισμού και της πολιτισμικής ανόδου των λαών. Ένας τέτοιος νόμος προσβάλλει τη νοημοσύνη και την προσωπικότητά μας, αφού ακυρώνει την ελευθερία του λόγου και καταργεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο νόμος αυτός θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί ότι αποτελεί μικρογραφία της νοοτροπίας των Τζιχαντιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...