Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τώρα τα πιάσαμε τα ...λαθρομεταναστευτικά ...λεφτά μας.



Το χαρτοφυλάκιο της εσωτερικής ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης o έλληνας επίτροπος Μητσάρας Αβραμόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
 Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αποτελεί πρόκληση για τον Μητσάρα ( που γνωρίζοντας την καταβαράθρωση της νουδουλας προτίμησε την σιγουριά του επίτροπου για μια πενταετία με χοντρότατο χρήμα, και που ξέρεις, μπορεί να γυρίσει ως σωτήρας της δεξιουλας ) , καθώς η αθρόα και ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών θέτει σε αμφισβήτηση την ελληνική κρατική και εθνική υπόσταση.  
Λαμπεντούζα και Φαρμακονήσι επιτάσσουν την άμεση λύση .
Παράλληλα ο Μητσάρας ως έμπειρος διπλωμάτης και γνώστης της διαπλοκής διατηρεί άριστες σχέσεις με την Τουρκία γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει ως.. γέφυρας όπως ο Αβέρωφ για επίλυση του ζητήματος της Θράκης και άλλων πάντα εις βάρος μας ασφαλώς. .     
Μέσα από τα νέα του καθήκοντα ο κ. Αβραμόπουλος θα μπορεί να κάνει τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφού σχεδόν το σύνολο των λαθρομεταναστών που μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση προέρχεται από την γείτονα θέμα που κατά καιρούς έχει προκαλέσει τριβές στις σχέσεις των δύο χωρών. 
Επιπλέον με δεδομένο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει μια ουσιαστική, παραγωγική εξωτερική πολιτική και με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Αβραμόπουλος, θα κληθεί μέσω του επιτρόπου, να παίξει το ρόλο του άτυπου υπουργού Εξωτερικών στις σχέσεις της ΕΕ με την Άγκυρα.
Η επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει στόχο να αυξήσει τη συνεργασία για διασυνοριακά ζητήματα όπως το άσυλο, τη μετανάστευση, τον έλεγχο των συνόρων, το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...