Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Πήρε το τσεκούρι του ο Βορίδης ,και.... που σε πονά που σε κόφτει.



Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάζουν από σήμερα χιλιάδες ασφαλισμένοι προκειμένου να πραγματοποιούν σημαντικές ιατρικές εξετάσεις. Τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου είναι μερικές από τις εξετάσεις που θα συνταγογραφούνται πλέον από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με πολύ αυστηρά κριτήρια.
Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες το τεστ Παπανικολάου δεν δικαιολογείται ...σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία. Έως σήμερα, όλες οι γυναίκες μπορούσαν να κάνουν τεστ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Η εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 και σε όσους έχουν βαριές συνυπάρχουσες νόσους. Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών και σε άνδρες 40 με 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.
Πρώτη εξέταση σε κάθε περίπτωση χρόνιας αυχεναλγίας ακόμη και με ιστορικό κακοήθειας ή προηγηθείσας χειρουργικής επέμβασης είναι η κλασσική ακτινογραφία και οχι η μαγνητική.
Η μαστογραφία δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μια φορά το χρόνο και για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα.
Το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνει και την υποβολή συγκεκριμένου ποσού ανά μήνα που θα δικαιολογεί το κάθε διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο, ανάλογα με τον πληθυσμό, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που είχε το προηγούμενο έτος.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ρωτούν τα διαγνωστικά κέντρα, αν μπορούν να τους δεχτούν ή αν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν.
Το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας δεν μιλάει με σιγουριά για το εάν ενδέχεται να κλείσουν μικρά νοσοκομεία ή νοσηλευτήρια στην επαρχία, εξαιτίας της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται με το νομοσχέδιο για την δημιουργία της ΕΣΑΝ, καθιστά αυτομάτως φανερό τον σκοπό της νέας εταιρείας.  Αυτό επιτάσσει άλλωστε η οικονομία της αγοράς και κάθε μέρα που περνά γίνεται σαφές πλέον, ότι το νομοσχέδιο αυτό που αφορά στην χρηματοδότηση και στις αμοιβές του ΕΣΥ βάζει για τα καλά την σφραγίδα του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το διατρανώνει η ίδια η φύση του νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή και συναντά την σφοδρή αντίδραση του ιατρικού κόσμου. 
Φυσικά ο υπουργός παραΥγείας, κάθε άλλο παρά δέχεται ότι με την ΕΣΑΝ ιδιωτικοποιείται το ΕΣΥ, σημειώνοντας, ότι απλά το σύστημα αυτό, «Δίνει εργαλεία για να αποφασίσει μια Κυβέρνηση τι θέλει να κάνει». Για την ακρίβεια ο Βορίδης θέλει την ΕΣΑΝ να λειτουργεί ως ένα κοστολογικό εργαλείο. Αυτήν την υπηρεσία της η ΕΣΑΝ μπορεί επίσης να την πωλεί, καθώς η Ελλάδα δεν έχει κοστολογικούς μηχανισμούς», σύμφωνα με τον  Βορίδη.
Ένα βασικό εργαλείο το οποίο ευελπιστεί να «τρέξει» η νέα εταιρεία ΕΣΑΝ, εκτός από την μισθοδοσία στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι και τα περίφημα DRG's, δηλαδή τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα.
Βαθύτερος στόχος του  Βορίδη, είναι να φέρει όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην εταιρεία (δηλαδή Δημόσιο, ιδιώτες παρόχους κλπ) στο ίδιο τραπέζι των συζητήσεων. Για τον λόγο αυτό σύστησε μία ΑΕ και όχι ένα Ινστιτούτο, διότι δεν του επιτρέπει η νομοθεσία. Η ΕΣΑΝ ωστόσο στα αγγλικά, φέρει την λέξη Institute! Από την ώρα λοιπόν που έρχονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο τραπέζι, αναγκαστικά, η συζήτηση που θα κυριαρχήσει, θα είναι για το κόστος με στόχο την εξοικονόμηση και άρα θα γίνουν ενδελεχείς κουβέντες γύρω από το πόσο θα στοιχίζουν οι νοσηλείες και οι αποζημιώσεις, μέσα από τα Πρωτόκολλα.
Για την ιστορία να πούμε ότι το σύστημα των DRG's το αγοράσαμε από την Γερμανία στο ποσό των 600.000 ευρώ και όπως κάθε τι γερμανικό όλα αυτά τα χρόνια του Μνημονίου, έτσι και τα Πρωτόκολλα, κρύβουν πίσω τους αυστηρή εξοικονόμηση που με δύο λόγια σημαίνει αιματηρή και ανάλγητη νοσηλεία. Συγκεκριμένα, το ελληνικό δημόσιο θα συμβληθεί με το γερμανικό ινστιτούτο ΙΝΕΚ το οποίο έχει τα δικαιώματα των γερμανικών DRGs και θα αγοράσει από το γερμανικό αυτό ινστιτούτο, τα δικαιώματα χρήσης, την τεχνογνωσία της χρήσης, τα royalties αλλά και το εργαλείο, το λογισμικό και τους αλγορίθμους. 
Η όλη απόφαση –εντολή όμως έχει δοθεί από τον Φουχτελ στις 23/07/2014 στην συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ,  τον Βορίδη και τον Γρηγοράκο. Εκεί αποφάσισε  για την πορεία των ψευτομεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας καθώς και η εφαρμογή του Προγράμματος «Υγεία εν Δράσει» (Health In Action)  δήθεν στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ). Επίσης, αποφασίστηκαν από τον Φουχτελ  οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες υλοποιούνται σήμερα στον χώρο της Υγείας και ειδικότερα στον τομέα του φαρμάκου, στην ανάπτυξη του Π.Ε.Δ.Υ., στην δήθεν αναδιοργάνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., καθώς και στον τουρισμό υγείας. Τον Φούχτελ συνόδευαν ο Εντεταλμένος της Γερμανικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, Βόλφγκανγκ Τσέλερ, ο αναπληρωτής Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Κλέμενς Σέμτνερ, καθώς και τεχνικό κλιμάκιο ειδικών εμπειρογνωμόνων.

  “ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ; ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ; ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ; ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ!” ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΖΑΝΝΕΙΟΥ. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ENERGA, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...