Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Τίνος είναι το παιδί μπαμπά; Της …Μερκελ;



«Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν», τόνισε ο Χαρδούβελης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη,
και έκανε την παραπάνω δήλωση απαντώντας στα όσα είχε αναφέρει νωρίτερα από το βήμα ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κ. Μίχαλος, για λάθη και αδικίες με τον ΕΝΦΙΑ.

Χαρακτήρισε το φόρο πιο δίκαιο, λέγοντας ότι εφαρμόζεται και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των παρισταμένων στην αίθουσα, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αντικειμενικές αξίες.

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν όταν σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, είπε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα «έχουν ξεβολέψει πολύ κόσμο» και ανέφερε ως παράδειγμα και τα επιμελητήρια.

Η τοποθέτηση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μίχαλου, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Χαρδούβελη, σε έντονο ύφος, έκανε λόγο για «καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης», για «230.000 επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο», προβλέποντας ότι «δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ επενδύσεις στην Ελλάδα» από τη στιγμή που - όπως είπε - η φορολογία των επιχειρήσεων έχει φθάσει στο 50% και στη γειτονική Βουλγαρία είναι στο 10%, όταν υπάρχει γραφειοκρατία και έλλειψη ρευστότητας.

Ο δήθεν υπουργός ζήτησε από τους επιχειρηματίες να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια. «Πρέπει να βάλουν πλάτη οι επιχειρηματίες», είπε χαρακτηριστικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...