Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

«Έχουμε δυο αρχίδια για την αφεντικίνα σου και τρία αυγά ..Τουρκίας για τους δοσίλογους σου».



Την απάντηση που του πρέπει του εντεταλμένου της Γερμανίας Φούχτελ έδωσε ο δήμαρχος του μαρτυρικού Βιάννου κατά του εντεταλμένου της Γερμανίας Φούχτελ .

«Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις περί καταγραφής της περιουσίας των Δήμων με την συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που απέστειλε ο . Φούχτελ, και χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε παραλάβει κανένα τέτοιο ερωτηματολόγιο, θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω ότι την μόνη λίστα που θα λάβει από τον Δήμο Βιάννο είναι εκείνη με τα ονόματα των 461 νεκρών που σφαγιάστηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και να του υπενθυμίσω τις εκκρεμότητες που έχει η Χώρα του απέναντι στους συγγενείς των Θυμάτων», δηλώνει ορθά κοφτά ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Και συμπληρώνει: «Η Βιάννος δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί από το αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης και τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και που οφείλει ο κος Φούχτελ και η Κυβέρνηση του στην Πατρίδα μας.»

Θυμίζουμε ότι η σφαγή της Βιάννου ήταν μια πραγματική μαζική εξόντωση άμαχου πληθυσμού περίπου 20 χωριών της ευρύτερης περιοχής από τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και σε μία από τις πλέον βιαιότερες σφαγές κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα.

Οι δολοφονίες αυτές πραγματοποιήθηκαν στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 1943 και συνοδεύτηκαν από πυρπόληση των περισσότερων χωριών, λεηλασία και καταστροφή της συγκομιδής. Η επιχείρηση έγινε κατόπιν εντολής του στρατηγού Friedrich-Wilhelm Müller, σε αντίποινα για την υποστήριξη και συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού στην αντίσταση της Κρήτης. Ο Müller, ο οποίος απέκτησε το παρατσούκλι «Ο Χασάπης της Κρήτης», εκτελέστηκε μετά τον πόλεμο για τη συμμετοχή του στη σφαγή.

Ο άνθρωπος της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα ο  Φούχτελ μετά τις διερευνητικές επιχειρηματικές διαθέσεις του στην Ελλάδα, θέλει τώρα να «φακελώσει» τα περιουσιακά στοιχεία των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.

Έτσι σιγά-σιγά αποκαλύπτεται ο ρόλος του ο οποίος σκεπάζεται από τον μανδύα της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας».

Πιο συγκεκριμένα όπως μαθαίνουμε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν πρόλαβαν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σελιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, το οποίο συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο.

«Ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρνονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας» αναφέρει με σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στα ερωτηματολόγια των ναζιστών  Γερμανών ο Φούχτελ ζητάει να μάθει τα πάντα: από τον αριθμό του πληθυσμού μέχρι το ποιοι είναι άνεργοι, που δουλεύουν, σε ποιες εταιρείες, πόσοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, με τις ιχθυοκαλλιέργειες, με τις βιομηχανίες κλπ. Ζητά δηλαδή αναλυτική καταγραφή του κοινωνικού ιστού και αναλυτική κατάσταση της περιουσίας των δήμων!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...