Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Χαρδούβελης προς ΔΝΤ: Σας παρακαλούμε συνεχίστε να εμπλέκεσθε.



Μια «ενδιάμεση περίοδος περιορισμένης εποπτείας» ( ΤΙ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ )  από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. διάρκειας 6 – 12 μηνών,  έρχεται μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης στο τέλος του 2014, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Σημείωσε πως η πρόσφατη αύξηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δεν έχει αλλάξει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα δίχτυ ασφαλείας στην μορφή μιας πιστωτικής γραμμής, στην οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενδιάμεση αυτή περίοδο, ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης.
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων. Μπορεί να μην είναι συνοδηγοί στο αυτοκίνητο, αλλά είναι ασφαλείς στο πίσω κάθισμα και έχεις ένα μαξιλάρι ασφαλείας σε περίπτωση που συμβεί κάτι αρνητικό» ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως τα σχέδια εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης θα συζητηθούν στο Eurogroup.
Το μαξιλάρι αυτό θα μοιάζει με την «πιστωτική γραμμή ενισχυμένων όρων» (enhanced conditions credit line – ΕCCL) στην οποία έχουν πρόσβαση τα μέλη της ευρωζώνης από τον ESM, αλλά χωρίς τους όρους ενός μνημονίου στους οποίους έχουν συνηθίσει οι Έλληνες, υποστήριξε. Η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα αναμένει να αξιολογηθεί σε ένα πολύ μικρότερο αριθμό διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, περίπου 10 με 15, κατά την ενδιάμεση αυτή περίοδο. Όπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να συμμορφωθεί με πάνω από 800 μέτρα από τον περασμένο Απρίλιο.
«Θα τελειώσει η μικροδιαχείριση από την άποψη πως θα υπάρχουν λιγότεροι όροι στους οποίους θα πρέπει να εστιάσουμε» επισήμανε ο κ. Χαρδούβελης. «Περιμένουμε πως οι έλεγχοι δεν θα είναι τόσο επίσημοι και δεν θα δημιουργήσουν το κομφούζιο που είδαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια» πρόσθεσε.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να έχει ρόλο στην ενδιάμεση περίοδο περιορισμένης εποπτείας.
«Θα θέλαμε το ΔΝΤ να εμπλακεί, υπό την έννοια του να προσφέρει εμπιστοσύνη στις αγορές ότι μας ελέγχουν σε κάποιο βαθμό» ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης. «Η ακριβής σχέση με το ΔΝΤ είναι κάτι που είναι υπό συζήτηση.

 

Πόσα πληρώσαμε μόνο για τα αεροπορικά εισιτήρια των βουλευτών μόνο για το Σεπτέμβριο (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...