Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αποζημίωση; Μετά… θάνατον .



Οι συγγενείς του Π. Ψωμιάδη αποφυλακίζονται μετά την απόφασή τους να παραχωρήσουν την ακίνητη περιουσία στους ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το "λουκέτο" της ΑΣΠΙΣ CAPITAL. Η απόφαση αφορά 400 ομολογιούχους.
Αποφυλακίζονται με διάταξη του ανακριτή η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του πρώην επικεφαλής της Αspis CAPITAL Παύλου Ψωμιάδη ο οποίος παραμένει ωστόσο προφυλακισμένος. .
Οι συγγενείς του Παύλου Ψωμιάδη, επίσης κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της "ΑΣΠΙΣ" αποφυλακίζονται μετά την απόφασή τους να παραχωρήσουν την ακίνητη περιουσία στους ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το "λουκέτο" της Αspis CAPITAL παρέχοντας τους πληρεξούσιο με το οποίο μπορούν να τα πουλήσουν ώστε να αποζημιωθούν.
Η συμφωνία αφορά περίπου 400 ομολογιούχους οι οποίοι είχαν εγγράψει υποθήκες στην ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιαδη.
Τα ακίνητα που περνούν στους ζημιωθέντες της Aspis Capital είναι μεταξύ άλλων κτήριο επι της Βας. Σοφίας , ακίνητα στη Μύκονο, στο Κεφαλάρι και στη Λεωφ. Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και στου ΦΙΞ, και δυο πολυκατοικίες, η μια στην Θεσσαλονίκη και η άλλη στις Σέρρες.


Πέντε χρόνια μετά το λουκέτο των εταιρειών Ασπίς - Commercial, οι άτυχοι ασφαλισμένοι σε αυτές αντιλαμβάνονται πως το πολυετές μαρτύριό τους δεν βρίσκεται ούτε καν στα μισά του δρόμου.
Το ελληνικό δημόσιο όλη την προηγούμενη δεκαετία γνώριζε πολύ καλά το δυσεπίλυτο και διογκούμενο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο όμιλος ΑΣΠΙΣ (μιλάμε για κάμποσους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών και των δύο -τότε- μεγάλων κομμάτων), χωρίς στην ουσία να πράξει το παραμικρό.
Το «πρόβλημα Ασπίς και άλλων εταιρειών ανάλογης πιστοληπτικής ικανότητας» το είχαν άλλωστε θίξει κατ' επανάληψη στην πολιτική ηγεσία του τόπου και εκπρόσωποι ξένων ασφαλιστικών ομίλων, οι οποίοι μπορεί να είχαν επενδύσει έναν σκασμό εκατομμύρια στην ελληνική αγορά, αλλά δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που έβλεπαν τα μάτια τους στην ασφαλιστική πιάτσα από συγκεκριμένες επιχειρήσεις...
Για τα μεγάλα ανοίγματα του ομίλου Ψωμιάδη γνώριζε επίσης και το σύνολο σχεδόν της ασφαλιστικής αγοράς, όμως οι περισσότεροι έκαναν πως δεν έβλεπαν, καθώς είτε επέλεξαν να μη... βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα, είτε εκμεταλλεύονταν κι από πάνω την όλη κατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση, μόλις λίγους μήνες πριν από το επίσημο κανόνι των Ασπίς - Commercial το 2009, ο τότε υπουργός Οικονομικών πρώην κλειδαράς Γιάννης Παπαθανασίου ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο το ελληνικό δημόσιο εγγυόταν τα κεφάλαια των ασφαλισμένων των εταιρειών του κλάδου ζωής. Εγγύηση, όμως, μόνο στα χαρτιά, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια...
Έτσι, μετά το κανόνι των Ασπίς - Commercial διαπιστώθηκε από την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πως -σε αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες- «λεφτά δεν υπήρχαν» και έτσι θεσμοθετήθηκε τότε το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, το οποίο θα χρηματοδοτείτο από τα χρήματα των νέων ασφαλισμένων. Και πάλι δηλαδή, οι ελληνικές κυβερνήσεις έδρασαν στο... και πέντε, θυμίζοντας την παραβολή των... μωρών παρθένων.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι ασφαλισμένοι της Ασπίς και της Commercial όχι μόνο να βρίσκονται στο περίμενε εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, αλλά μετά την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να έχουν καταλάβει επίσης πως τα όποια χρήματα τελικά τους καταβληθούν μάλλον θα πάνε να τα εισπράξουν οι... κληρονόμοι τους! Οι ίδιοι πολύ πιθανόν να έχουν αποδημήσει εις Κύριον...
Ειδικότερα, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υποστηρίζει πως την όλη ζημιά δεν θα την πληρώσει το ελληνικό δημόσιο (παρότι αυτό ήταν ο βασικός υπαίτιος λόγω της πλημμελέστατης εποπτείας που ασκούσε) αλλά η ασφαλιστική αγορά (οι ανήξεροι πελάτες και έμμεσα οι συνεπείς ασφαλιστικές εταιρείες) μέσα από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, το οποίο την περίοδο του «εγκλήματος» ούτε καν είχε ιδρυθεί!
Πέραν αυτού, όμως, οι ασφαλισμένοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τα... απίστευτα και όμως αληθινά της ελληνικής πραγματικότητας.
Πρώτον, το ότι θα αποζημιωθούν μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της Ασπίς και της Commercial. Πότε θα γίνει αυτή; Άλλοι εκτιμούν σε δύο-τρία χρόνια από σήμερα και άλλοι σε οκτώ - δώδεκα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτη η πορνη δικαιοσυνη παντα με τους δυνατους .Θελουν μπουρλοτο οι γαμιολες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...