Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Μια στον Παναθηναϊκό, μια στον Ολυμπιακό, και …ο τζόγος στην… Α.Ε.Κ.Ο…ΠΑΟΚ πήγε αδιάβαστος. Και μετά…. δεν ποδοσφαιροποιήθηκε η πολιτική τους.

Ο σκέτος βούρκος Χρήστος Καλογρίτσας πήρε τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε και έτσι μπαίνει ως καναλάρχης στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.
Με καταγωγή από την Καρδίτσα και κουμπάρος-συντοπίτης του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, την εποχή που ο ίδιος ήταν ένας εκ των εκδοτών της εφημερίδας «Πρώτης» (απογευματινή εφημερίδα του ΚΚΕ). Έτσι ήταν και στενός συνεργάτης με τον Μίμη Ανδρουλάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το 1990 έκλεισε η εφημερίδα, ένα χρόνο μετά την συγκυβέρνηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την οποία στήριξε. Λίγο αργότερα ο κ. Καλογρίτσας θα χρηματοδοτήσει μια βραχύβια περιοδική έκδοση, το «Επτάμισι», και έκτοτε αποσύρεται από το εκδοτικό προσκήνιο.
Ο  Καλογρίτσας  αποκτά σχέσεις  με το ΠΑΣΟΚ και το 1999 συναντάται επιχειρηματικά με τον Τάκη Θεοδωρικάκο και μαζί δημιουργούν την  εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO.
Ωστόσο, προχωρά και σε… κουμπαριές με νόημα. Γίνεται μέσω του γιου του κουμπάρος με τον νυν υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο (πάντρεψε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στον δεύτερο γάμο του) και με τον νυν υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Με τον νυν υπουργό Άμυνας, μάλιστα, είναι εις τριπλούν κουμπάρος, αφού έχει βαφτίσει και τα δύο παιδιά που απέκτησε μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του.
Παράλληλα, ως άνθρωπος που είχε στενή συνεργασία και επαφή με την Αριστερά, με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπαίνει... ξανά στο παιχνίδι.
Ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο των κατασκευών  και διαθέτει στα 69 του χρόνια την εταιρεία «Τοξότης ΑΕ». Η εταιρεία έχει αναλάβει κατασκευαστικά έργα και κυρίως δίκτυα στην Αττική (επεκτάσεις μετρό, δίκτυα κ.λπ.), την τηλεθέρμανση της Φλώρινας, το εθνικό δίκτυο Σάμου, την αναβάθμιση του παραλιακού οδικού δικτύου του Πειραιά, δημόσια έργα στην επαρχία (σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Κόρινθο), καθώς και οικοδομικά έργα όπως η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βέροιας, του Νοσοκομείου Θήρας και του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.
H εταιρεία του πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε μια συγχώνευση πολλών εταιρειών. Η «Τοξότης» τέθηκε επικεφαλής του σχήματος. Κάπου εδώ ο Χρήστος Καλογρίτσας συναντά και πάλι τους συντρόφους του, καθώς η «Τοξότης» εξαγοράζει την εταιρεία Μέδουσα, όπως μετονομάστηκε η εταιρεία Τσίπρας ΑΤΕ, του χουντικού Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα.

 Ποιος είναι ο Καλογρίτσας που έγινε καναλάρχης?
 
Κάποια εταιρεία ονόματι Moore Stephens αποτίμησε την ταινιοθήκη του Mega 117 εκατ. ευρώ. Αυτό έγινε αποδεκτό ως εγγύηση δανείου απο τις τράπεζες και έτσι έρρευσαν στο κανάλι 120 εκατομμύρια. Όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά. Το κόλπο είναι αντιγραφή του κόλπου που είχε κάνει παλαιότερα το Alter! Η δική του ταινιοθήκη είχε αποτιμηθεί στα 400 εκατ. ευρώ. Αυτό μπήκε ως εγγύηση δανείου του και έτσι χάθηκαν στο πηγάδι του καναλιού 293 ολόκληρα εκατομμύρια θαλασσοδάνεια! 
Αν τα δάνεια του ΜEGA δεν αποπληρωθούν η ταινιοθήκη του με θέματα που δεν ενδιαφέρουν κανένα θα δοθεί στις τράπεζες για εκποίηση. Αυτές τις “εγγυήσεις” δέχθηκαν οι τράπεζες επι ΣΥΡΙΖΑ! Επι ΝΔ - όταν υπήρχαν λεφτά - οι τράπεζες έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις (πρόσφατες δηλώσεις Ψυχάρη στην εξεταστική της Βουλής). Προφανώς οι ταινιοθήκες σαν αξίες μπήκαν έμμεσα και στο χρηματιστήριο ενώ οι τράπεζες με τα “τρελλά” δάνεια που έδιναν διαμόρφωναν τις τιμές των μετοχών των ΜΜΕ στα οποία τις έδιναν. Οι τραπεζίτες αθώοι…  Όλοι αθώοι.O Στέφανος Χίος ανοίγει τις Πύλες της Κολάσεως. Ο Σατανικός Καναλάρχης και τα 30 μύρια της απαγωγήςΠαναγόπουλου


Τι κι αν πρόκειται για μια διαδικασία πρόδηλα αντισυνταγματική; Τι κι αν είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα πάντα θα καταπέσουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια; Τι κι αν απέχουμε ακόμα παρά πολύ από το κλείσιμο κάποιου τηλεοπτικού σταθμού; Κάποιοι θα εκπέμπουν τσάμπα, και κάποια κορόιδα θα πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους. Κάποιοι από τους καναλάρχες που κέρδισαν τις άδειες συνειδητοποιώντας τώρα το μεγάλο κόστος σκέφτονται να κάνουν πίσω και να μην αποδεχτούν τελικά την άδεια. «Μπορεί να κέρδισαν τηλεοπτικές άδειες, αλλά τους κόστισαν τόσο ακριβά που μόνο χαρούμενοι δεν είναι σήμερα. Ο λόγος για τον Θοδωρή Κυριακού, που αναγκάστηκε να πληρώσει 75,9 εκατ ευρώ για να πάρει την τρίτη άδεια, και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που προσέφερε 73,9 εκατ ευρώ για να κερδίσει την τέταρτη και τελευταία άδεια. Ποσά, που είναι αδύνατο να αποσβεστούν μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.
Ο ισχυρός άνδρας του Αντέννα (που φέρεται να εκπροσωπήθηκε στη δημοπρασία από τον Στρατή Λιαρέλλη) και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ακολούθησαν λανθασμένη στρατηγική στους δυο πρώτους γύρους, προτείνοντας χαμηλά ποσά και επιτρέποντας στον Κώστα Κιμπουρόπουλο του Σκάι και στον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα να κερδίσουν τις δυο πρώτες συχνότητες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...