Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Λουκέτο στο "Rakkan" .Τους έφαγε ο … ΡουβάςΣήμερα το πρωί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έβαλε λουκέτο 20 ημερών στο γνωστό στέκι της Μυκόνου "Rakkan" . Η επιχείρηση που στις αρχές Αυγούστου είχε βρεθεί να μην εκδίδει αποδείξεις υπέπεσε σε αντίστοιχη παράβαση κάτι που οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας της.
Υπενθυμίζεται πως είχε πραγματοποιηθεί έφοδος κλιμακίου στις 27  Ιουλίου, την ημέρα που εμφανίστηκε στο beach bar ο Σάκης Ρουβάς, όπου και "ψάρεψε" ατασθαλίες χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα η ΓΓΔΕ ανέφερε πως  η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει στην έκδοση 12 αποδείξεων όπου η διασταύρωση με τα "τραπέζια" έδειξε ότι  μικρότερη αντιστοιχούσε σε 500 ευρώ και η υψηλότερη έφτανε τα 12.000.
Η ΓΓΔΕ είχε προειδοποιήσει προ τριημέρου τους ιδιοκτήτες του μοντέρνου beach bar-restaurant πως θα το σφραγίσει λόγω των επανειλημμένων παραβάσεων. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος δήλωσαν στην εφορία πως η εταιρεία που το διαχειρίζεται έχει αλλάξει, καθώς και ότι οι μέτοχοι της νέας εταιρείας είναι διαφορετικοί σε σχέση με τους παλιούς. Ωστόσο, η νέα νομική μορφή δεν είχε κάνει έναρξη στην εφορία γεγονός που δεν αποσόβησε την επιβολή του 20ημερου λουκέτου.
Οι επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι παράθυρο του νόμου, τον Μάιο κιόλας είχαν συστήσει νέα επιχείρηση, με άλλα πρόσωπα κα άλλο ΑΦΜ. Ωστόσο, ξέχασαν μια λεπτομέρεια... να κλείσουν την προηγούμενη επιχείρηση (λήξη εργασιών)- άρα φαινόταν πως η επιχείρηση εξακολουθούσε να λειτουργεί σε αυτό το χώρο. Επίσης, ξέχασαν να καταθέσουν στην εφορία νέο συμβόλαιο μίσθωσης του χώρου από τη νέα εταιρεία.
Να σημειωθεί πως το πρωί όταν οι εφοριακοί πήγαν να σφραγίσουν το Rakkan "μπράβοι" του καταστήματος απείλησαν τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης με μηνύσεις αλλά τελικά δεν απέτρεψαν το κλείσιμο του κέντρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...