Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Τρεις νεκροί μέχρι στιγμής από την κακοκαιρία .




Τρεις στην Μεσσηνία και ένας στην Θεσσαλονίκη.

Φονική αποδείχθηκε η κακοκαιρία που έπληξε κυρίως τη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Τα ξημερώματα από τις πλημμύρες στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, που βρέθηκε στο μάτι των ισχυρών βροχοπτώσεων και των καταιγίδων έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα μία γυναίκα 63χρονών που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, και ένας 80χρονος στην Θουρία .
Στην Θουρία και στον κάμπο της Καλαμάτας οι ζημιές είναι τρομακτικές.  
 
Στη Νέα Μηχανιώνα, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον σύζυγο μιας νεαρής γυναίκας πως εκείνη δεν απαντά στις κλήσεις του. Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι εκείνη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ. 
Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.
Στην Ηγουμενίτσα, άνθρωποι κινδύνευσαν όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μιας οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Πυροσβεστική δέχθηκε 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία ενώ λόγω των δυνατών ανέμων οι πυροσβέστες επενέβησαν σε πέντε περιπτώσεις για κοπές δένδρων, κυρίως στην περιοχή του Κατακόλου.




Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες υπάρχει και τρίτος νεκρός στην πόλη της Καλαμάτας.


Με ενημέρωση από την Αστυνομία αυτή την ώρα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας - Τρίπολης στο ύψος της Θουρίας στο ρεύμα προς Αθήνα. Επίσης με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορά από την παλιά εθνική οδό στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου, στο Ασπρόχωμα, αλλά και στο Πήδημα.
Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στη Μάνη στο δρόμο Στούπα - Άγιος Νικόλαος λόγω κατολισθήσεων, ενώ και μέσα στη Στούπα έχουν παρασυρθεί οχήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ



Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα την Κεφαλονιά. Αυτή την στιγμή τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα στο Αργοστόλι, απ’ όπου και οι εικόνες.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, διότι η ποσότητα νερού που αυτή την στιγμή πέφτει είναι πολύ μεγάλη.

Αρκετές ζημιές έχουν καταγραφεί σήμερα, σε όλη την Ηλεία, από την επέλαση της κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει το νομό, από το βράδυ της Δευτέρας.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το ερωτημα ειναι, ποιος φταιει; Η κακοκαιρια ή "ο κακος μας ο καιρος;"
Οταν σκους να λεει η ΕΜΥ ερχεται κακοκαιρια, χαλαει ο καιρος, αναμενονται εντονες βροχοπτωσεις καταλαβαινεις ποσο εχει απομακρυνθει ο ανθρωπος απο τα στοιχεια της φυσης.
Η βροχη θα επρεπε να ηταν ευλογια και εμεις τη θεωρουμε καταρα.
Ειχε να βρεξει στην Αττικη κοντα στους πεντε μηνες και απο χθες μεχρι σημερα εριξε ακριβως 8 λιτρα νερου ανα τετραγωνικο μετρο.
Μια κοινη γλαστρα να ποτισεις μεχρι να δεις το νερο να τρεξει απο το κατω της μερος, θα την ποτισεις με 2-3 λιτρα νερο και εμεις συζηταμε οτι εβρεξε σε δυο μερες 8 ολοκληρα λιτρα σε ενα τετραγωνικο μετρο. Δηλαδη ποτιστηκαν ανεπαρκεστατα οι επιφανειακες ριζες ενος δεντρου ή ενος θαμνου.
Ριξτε τσιμεντα παντου μπαζωστε ρεμματα καψτε δασικες εκτασεις αποψιλλωστε καθε τι που φυτρωνει και σας χαλαει την αισθητικη σας και μετα για οσα δεινα επακολουθησουν βριστε ελευθερα τα στοιχεια της φυσης.

Ανώνυμος είπε...

-Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα την Κεφαλονιά. Αυτή την στιγμή τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα στο Αργοστόλι, απ’ όπου και οι εικόνες.-

Στο Αργοστολι ξερεις ποσο πολυ εντονη βροχη εριξε στο διημερο;
Χθες εριξε 6,9 λιτρα στο τετραγωνικο μετρο
και σημερα 8,4 λιτρα ανα τετραγωνικο μετρο
ΧΑΛΑΣΜΟΣ! ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!
http://freemeteo.gr/kairos/argostoli/7-imeres/meteogramma/?gid=264668&language=greek&country=greece

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...