Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Aυτο και αν είναι …ανέκδοτο.



Ο μισός πλανήτης χρηματοδοτεί τους ισλαμιστές ,το Κατάρ φταίει για όλα.
Σε μια αποκάλυψη προχώρησαν οι  Financial Times η οποία ίσως εξηγεί για ποιο λόγο το Κατάρ κατηγορείται ότι βοηθά τρομοκράτες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η βασιλική οικογένεια κατέβαλε τον Απρίλιο 1 δισ. δολάρια ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσει 26 μέλη της οικογένειας που απήχθησαν στο νότιο Ιράκ αλλά και 50 στρατιώτες που συνελήφθησαν από τζιχαντιστές στη Συρία.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με αυτή την κίνηση το Κατάρ έδωσε χρήματα σε δύο ομάδες που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα»: μια ομάδα που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα στη Συρία και Ιρανούς αξιωματούχους ασφαλείας.
«Η συναλλαγή αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» αναφέρει χαρακτηριστικά αναλυτής στους FT.
Χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία κατηγορούν το Κατάρ ότι «παίζει σε διπλό ταμπλό» στις κατά καιρούς παρεμβάσεις του προς εξτρεμιστικές ή τρομοκρατικές ομάδες και η συναλλαγή αυτή αποτελεί μια ακόμα απόδειξη των ισχυρισμών τους.
«Αν θέλετε να δείτε πώς το Κατάρ χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές, δείτε αυτή τη συμφωνία. Και αυτή δεν είναι η πρώτη αλλά ανήκει σε μια σειρά από την έναρξη του πολέμου» δηλωνει μέλος της αντιπολίτευσης στη Συρία.
Από το 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα 700 εκατ. δολάρια δόθηκαν σε Ιρανούς αξιωματούχους με τα υπόλοιπα χρήματα να δίνονται σε ομάδες Ισλαμιστών στη Συρία που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα.


Το Κατάρ στην απομόνωση-Στη γωνία από Αραβες για σχέσεις με ISIS-Aλ Κάιντα

 

Κατάρ: Εφοδοι στα σουπερμάρκετ του πλουσιότερου κράτους του πλανήτη

Η συμφωνία δισεκατομμυρίων που έκλεισε το Κατάρ με το Ιράν για ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, είναι η αιτία της κρίσης. Δήθεν αφορμή η αποκάλυψη για τα λύτρα ενός δισ. για την απελευθέρωση απαχθέντων. Όλα γίνονται για το πετρέλαιο.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις διαμερισματα στο Καταρ; Ξερεις τι πικρες τραβανε τα celebrity της Ελλαδας τετοιες ωρες; Θα πλανταξουν τα τηλεοπτικα πλατω στο κλαμμα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΚΗΝΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΥΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...