Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Το Κατάρ δεν είναι μία απλή υπόθεση




Η διαμάχη ανάμεσα στο Κατάρ και σε άλλα αραβικά κράτη μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο, δήλωσε σήμερα  ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και πρόσθεσε πως διαβλέπει ακόμη να υπάρχει ευκαιρία για την αποκλιμάκωση της έντασης.
“Υπάρχει κίνδυνος αυτή η διαμάχη να οδηγήσει σε πόλεμο”, δήλωσε ο Γκάμπριελ στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, κάνοντας λόγο για “δραματική” τραχύτητα στις σχέσεις μεταξύ συμμαχικών και γειτονικών χωρών στον Περσικό Κόλπο.
Ο Γκάμπριελ είπε πως οι προσωπικές συνομιλίες του αυτή την εβδομάδα με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας, και τα τηλεφωνήματα που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν και του Κουβέιτ υπογράμμισαν τις ανησυχίες του.
Την οργή της Σαουδικής Αραβίας κατά της Τουρκίας καθώς και  όλων των άλλων χωρών που ακολουθούν στην διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ,  αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ με την επισήμανση ότι έχει κηρυχτεί γενικό μποϋκοτάζ σε όλα τα τουρκικά προϊόντα.
Όπως αναφέρεται η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακόμα και η Αίγυπτος, η Σενεγάλη, το Τσαντ, το Σουδάν, η Ερυθραία, οι Μαλβίδες, και μια σειρά άλλων χώρων που συντάσσονται με την Σαουδική Αραβία καλούνται να αρχίσουν γενικό μποϋκοτάζ σε όλα τα τουρκικά προϊόντα που εισάγουν μέχρι σήμερα.
Ήδη γνωστές τουρκικές εταιρείες όπως Ülker, Tamek, Pınar, Reis Gıda, Çaykur, Tadım, Dimes, που εξήγαν κυρίως είδη διατροφής αλλά και άλλα προϊόντα έχουν αποκλειστεί από τις αγορές των χωρών αυτών.

Όμως τουρκικά προϊόντα βρήκαν ήδη τις θέσεις τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ του Κατάρ. Πρόκειται για την βοήθεια η οποία έφθασε στο κρατίδιο του Κόλπου με μεταφορικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας και αφορά τρόφιμα, γαλακτοκομικά και φρούτα όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οταν μιλουν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ αμφιβολια δεν σηκωνει!

Το δόγμα Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας με τους γείτονές της»........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...