Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ξέσπασε εμφύλιος στο Μενίδι.





ΕΚΤΑΚΤΟ: Να επέμβουν ΤΩΡΑ ισχυρές δυνάμεις και να αφοπλίσουν τους Ρομά – Πυροβόλησαν τρένο!

Αυτή τη στιγμή μαίνεται πετροπόλεμος μεταξύ ομάδας ατόμων και ανδρών των ΜΑΤ που ανταποδίδουν με χημικά. Σε εξέλιξη επεισόδια ανάμεσα σε εξοργισμένους κατοίκους που κατευθύνονταν προς τον καταυλισμό των γύφτων και τα ΜΑΤ που τους έφραξαν το δρόμο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων, ακούγονται συνεχείς πυροβολισμοί από τον καταυλισμό  οι οποίοι προφανώς ρίχνουν στον αέρα. 
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό των γυφτων. Άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.
Μάλιστα, δύο σπίτια στην οδό Μόρνου παραδόθηκαν στις φλόγες. Το ένα από τα δύο, είναι αυτό όπου έγινε το γλέντι της ντροπής το βράδυ της Πέμπτης και όπου έπεφταν οι πυροβολισμοί που σκότωσαν και τον μικρό Μάριο. 
Στις αστυνομικές αρχές έφτασε η πληροφορία ότι οι γύφτοι ήταν οπλισμένοι και αποφασισμένοι να απαντήσουν στην περίπτωση κατά την οποία οι διαδηλωτές πλησίαζαν το σπίτι του 24χρονου κατηγορούμενου για τη αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε τον μικρό Μάριο.
Σημειώνεται ότι οι «λευκοί» κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση ανομίας στην πόλη τους, που ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά και τον χαμό του 11χρονου Μάριου στην αυλή του σχολείου του, το βράδυ της Πέμπτης, από αδέσποτη σφαίρα, η οποία προήλθε πιθανότητα από πυροβολισμούς που έριχναν γύφτοι σε κοντινό σπίτι για να γιορτάσουν τη μη προφυλάκιση μέλους τους οικογένειάς τους που είχε συλληφθεί με ναρκωτικά. 
Κατά τη διάρκεια της πορείας μπλοκ 200 ατόμων περίπου αποσπάστηκε από το κεντρικό σώμα των διαδηλωτών και κατευθύνθηκε προς τον καταυλισμό φωνάζοντας συνθήματα όπως «Έξω οι γύφτοι από το Μενίδι». Ωστόσο, στην πορεία τους συνάντησαν τους άνδρες των ΜΑΤ που είχαν στήσει φραγμό προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. 
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες φωτιά έχει ξεσπάσει σε ένα σπίτι, που μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει εξακριβωθεί εάν βρίσκεται στους καταυλισμούς , ενώ οι κάτοικοι εμποδίζουν την πυροσβεστική να προσεγγίσει το σημείο.
Νωρίτερα, άντρες των ΜΑΤ ανέκοψαν, με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, την πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων που κατευθυνόταν προς τον καταυλισμό . Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 200 άτομα αποσπάστηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν προς τον καταυλισμό όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με το «μπλόκο» των αστυνομικών.
Κάτοικοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία διαμαρτυρίας, η οποία κατευθύνεται προς τον οικισμό Αυλίζα, όπου βρίσκονται οι καταυλισμοί , όμως ανακόπηκε από τούς άντρες των ΜΑΤ.




 Μενίδι: Κάτοικοι θέλουν να «επισκεφθούν» τον καταυλισμό των τσιγγάνων και η αστυνομία τους εμποδίζει (φωτό, βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...