Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ούτε στην…Κολομβία, δεν κρατά τόσο καιρό μια απαγωγή.



Οι δράστες έστειλαν βίντεο για να αποδείξουν ότι είναι ζωντανός ο Λεμπιδάκης..
 Έχουν συγκεκριμένους τρόπους επικοινωνίας και φαίνεται να υπάρχει ανάμεσά τους τουλάχιστον ένα πρόσωπο με άριστες γνώσεις τεχνολογίας για να προφυλάσσει από λάθη τούς συνεργούς του. Απόδειξη ζωής με ένα ολιγόλεπτο βίντεο έδωσαν στην οικογένεια του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη οι απαγωγείς που τον κρατούν εδώ και 70 μέρες. Επέλεξαν, λοιπόν, για άλλη μια φορά να επιστρατεύσουν την τεχνολογία για να επικοινωνήσουν με την οικογένεια Λεμπιδάκη προκειμένου να αποφύγουν το λάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη τους.
Η τεχνολογία έως τώρα έχει αναδειχθεί σύμμαχος των απαγωγέων, οι οποίοι έχουν αποφύγει λάθη που έγιναν σε ανάλογες υποθέσεις κατά το παρελθόν και έχουν οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.
Οι διαπραγματεύσεις για τα λύτρα, που φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ, έχουν γίνει μέσω γραπτών μηνυμάτων, ενώ χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διαδίκτυο και «ασφαλή» για εκείνους διαδρομή για να αποστείλουν το βίντεο-απόδειξη ότι ο 54χρονος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης είναι καλά στην υγεία του.
Η οικογένεια Λεμπιδάκη κάνει αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσει τα λύτρα -πράγμα που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση με δεδομένα τα capital controls- προκειμένου να ξαναγυρίσει στο σπίτι του ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης. Το βίντεο, σύμφωνα με όσα είπε στο «ΘΕΜΑ» στενός φίλος της οικογένειας, δείχνει τον επιχειρηματία ζωντανό και καλά στην υγεία του. Ωστόσο, παρά την ανακούφιση από το βίντεο, η οικογένεια, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός της, βρίσκεται σε οριακή ψυχολογική κατάσταση.
Η αλήθεια είναι ότι οι απαγωγείς για πρώτη φορά έστειλαν υλικό που δείχνει τον Μιχάλη ζωντανό και σε καλή κατάσταση, χωρίς βέβαια να μπορέσει η οικογένεια να μιλήσει μαζί του. Εστω κι αυτό μπορεί να καθησύχασε λίγο την αγωνία τους», λέει οικογενειακός φίλος και προσθέτει: «Απ’ όσο μπορώ κι εγώ να γνωρίζω -γιατί η οικογένεια δεν θέλει να διαρρέουν πληροφορίες όσο ο Μιχάλης βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων-, το ποσό που ζητούν είναι υπερβολικά μεγάλο και δεν είναι σε θέση να το διαθέσουν. Οι απαγωγείς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είχαν απαιτήσει αρχικά το μυθικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ, για να καταλήξουν στα 50 εκατ., τα οποία μάλιστα ζητούν με ειδικές προδιαγραφές, η βασικότερη εκ των οποίων είναι τα χαρτονομίσματα να είναι χρησιμοποιημένα, σε κυκλοφορία, και όχι σε τραπεζικές δεσμίδες με ακολουθία σειριακού αριθμού.
Η Αστυνομία θεωρεί δεδομένο ότι οι απαγωγείς είχαν προετοιμαστεί για να κρατήσουν στα χέρια τους για μεγάλο διάστημα τον επιχειρηματία και ενώ η πρώτη σκέψη ήταν ότι ο χώρος που επέλεξαν είναι σε «κάποιο σημείο στα ορεινά», πλέον δεν αποκλείουν να κρατείται σε αστική περιοχή, όπου οι ίδιοι μπορούν να κινούνται χωρίς να κινούν υποψίες, πράγμα που θα συνέβαινε πιο δύσκολα αν κινούνταν σε απομονωμένη περιοχή.
makeleio.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί συχνάζουν στη γειτονιά του, θα το θυμηθείτε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...