Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Όσο πάει και απλώνει ο…τραχανάς.



Σε τσουνάμι εξελίσσεται με απροσδιόριστες συνέπειες η κρίση που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή. Μετά τον αποκλεισμό που έκαναν οι 5 μουσουλμανικές χώρες έναντι του Κατάρ, σήμερα όπως είναι γνωστό είχαμε διπλή τρομοκρατική  επίθεση στην Τεχεράνη με 12 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Το τρομοκρατικό μάλιστα χτύπημα του ISIS, ήταν καλά οργανωμένο και χτύπησε όχι μόνο στην καρδιά της πρωτεύουσα του Ιράν αλλά είχε και συμβολικό χαρακτήρα, αφού οι επιθέσεις έγιναν στο κοινοβούλιο και στο τέμενος του Αγιατολάχ Χομεϊνί.
 Η νέα αυτή εξέλιξη, θα αποτελέσει την απαρχή «ντόμινο» και κλιμάκωση της έντασης η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και σε εμπόλεμη κατάσταση.
Ήδη όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Sputnik στην Τεχεράνη επικρατεί πολεμικό κλήμα και εκπρόσωπος των φρουρών της επανάστασης του Ιράν κατηγόρησε ευθέως και ανοιχτά τη Σαουδική Αραβία ότι βρίσκεται πίσω από τις δίδυμες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τεχεράνη.
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Αυτή η τρομοκρατική επίθεση έγινε μόλις μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με το ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας που υποστηρίζει τους τρομοκράτες. Το γεγονός ότι ο ΙSIS έχει αναλάβει την ευθύνη αποκαλύπτει ότι συμμετείχαν στην βάναυση επίθεση».
Ανοιχτά λοιπόν η Τεχεράνη κατηγορεί Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ ότι είναι υπεύθυνες για την επίθεση του ISIS ενώ την ίδια ώρα το Ιράν στηρίζει το Κατάρ το οποίο έχει βάλει στο στόχαστρο η Σαουδική Αραβία.
Με λίγα λόγια η ένταση στη μέση ανατολή οξύνεται και με δεδομένο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να την προμηθεύσει με όπλα της τάξεως 100 δις δολαρίων και στην βάση ότι το Ιράν αποτελεί μόνιμο εχθρό της Αμερικής είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την μελλοντική εξέλιξη των γεγονότων.
Όπως ανακοινώθηκε από την τουρκική πρωτεύουσα, μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα το βράδυ στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Cevad Zarif, ο οποίος θα έχει έκτακτη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και στην συνέχεια το ίδιο βράδυ θα επιστρέψει στην ιρανική πρωτεύουσα. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην ανησυχία της Τεχεράνης μετά την τρομοκρατική επίθεση στο ιρανικό κοινοβούλιο, για δημιουργία μετώπου αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής.
Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται την ώρα που ο Ερντογάν έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την απομόνωση του Κατάρ, και στελνει 5.000 στρατιώτες στο Κατάρ  για αποτροπή επίθεσης από την Σαουδική Αραβία  κάτι που τον βρίσκει κάθετα αντίθετο, ενώ στην ίδια την Τουρκία κυκλοφορούν διάφορες φήμες για επικείμενο νέο πραξικόπημα ανατροπής του εκκολαπτόμενο μάλιστα όπως λένε στην….ΡΌΔΟ.
Την ίδια ώρα οι Κούρδοι προελαύνουν στην Συρία και οι μάχες μαίνονται προκαλώντας νέα ανησυχία στους Τούρκους με την ενδυνάμωση του κουρδικού στοιχείου, εξέλιξη που θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ίδια την Τουρκία.
Όλα αυτά προδιαγράφουν μια μεγάλη αναστάτωση και είναι ακόμα δύσκολο να προβλέψει κανείς πως θα ξεκαθαρίσει το «τοπίο».
To ουσιαστικό είναι ότι αποκαλύφθηκε ότι ο μισθοφορικός ISIS δουλεύει χωρίς ενδοιασμό για όποιον πληρώνει καλυτέρα. Όσο για το Κατάρ; Θέλουν οι Αμερικανοί να χάσουν την μεγάλη βάση που έχουν στην ΝΤΟΧΑ με χιλιάδες στρατιώτες και πολεμικό υλικό; Στο Κατάρ βρίσκεται η αεροπορική βάση Αλ Ουμπέιντ, που στεγάζει την Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση της Μ. Ανατολής και 10.000 Αμερικανούς στρατιώτες. Ιδού το ερώτημα. Στην ουσία το ισλαμοτρομοκρατικό Κατάρ, είναι αμερικανοκρατούμενο. Μόνο με την συναίνεση της Αμερικής μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Άρα; τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια και δεν είναι γάτα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελειωσαμε φιλε οδευουμε με κεκτημενη ταχυτητα προς την αυτοκαταστροφη μας.
Τετοια εκπτωση των ανθρωπινων αξιων τετοια οργανωμενη διαστροφη ολοκληρων εθνων δεν μπορουσα να τη φανταστω, ζουμε αυτουσια τη νεα Βαβυλωνια τη Βαβελ τα Γωγ Μαγωγ, θα μας παρει και θα μας σηκωσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...