Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Σε πρόγραμμα μέχρι να σβήσει ο ήλιος.



Η κυβέρνηση περνάει προαπαιτούμενα σε κύρωση σύμβασης για την αλιεία

  
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην αυριανή συζήτηση της Βουλής για τα νέα μέτρα, που έρχονται προς ψήφιση, με τροπολογίες-εξπρές σε άσχετο νομοσχέδιο, θα καταγγείλει την κυβέρνηση για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση και θα αποχωρήσει από τη συζήτηση, μη νομιμοποιώντας αυτή την πραξικοπηματική διαδικασία». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προλαβαίνει να ψηφίζει αντιλαϊκά μέτρα, αλλάζοντας -προς το χειρότερο- ακόμη και νόμους που ψήφισε πριν μία εβδομάδα κι αποδεικνύοντας ότι ο λεγόμενος "εθνικός στόχος" της εξόδου στις αγορές και της προσέλκυσης επενδύσεων απαιτεί ισοπέδωση δικαιωμάτων, πάμφθηνους εργαζόμενους και μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης», αναφέρει.
«Η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όχι μόνο ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή νέα αντιλαϊκά μέτρα-ουρές του 4ου μνημονίου, αλλά επιδιώκει να ψηφιστούν αύριο, με διαδικασίες εξπρές και τροπολογίες στο πλαίσιο ενός άσχετου νομοσχεδίου», αναφέρει σχετικά με «τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με το νέο αντιλαϊκό νόμο.

Εσύ γιατί παραμένεις ρε Kούλη; Θέλεις να συνδιαλαγείς με τους Γερμανούς ντελιβεράδες και σεκιουριτάδες της Βουλής ;


Συνάντηση Μητσοτάκη με εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, ντελιβεράδες και σεκιουριτάδες [εικόνες]




Γεννηματά: Τα μέτρα είναι ο πλήρης αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης

Αλλά θα παραμείνουμε γιατί θέλουμε να αυτοεξευτελισθούμε μαζί της.

Το παρασκήνιο του περασμένου Eurogroup φέρνει στο φως ο πρόεδρος του Euro Working Group Τόμας Βίζερ με κοινή συνέντευξή του στις αυστριακές εφημερίδες Salzburger Nachrichten και Ober Nachrichten.

Ο κ. Βίζερ αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χαρακτήρισαν «γελοίο» αυτό που πρότεινε το ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και αφηγείται τι συνέβη: «Το ΔΝΤ ζητάει ριζική μείωση του χρέους της Ελλάδας με το να μην πληρώνει τοκοχρεωλύσια μέχρι το 2060 και μετά με ένα νέο δάνειο μέχρι το 2100 να τα αποπληρώσει όλα. Εκεί όλοι οι Ευρωπαίοι λένε: Αυτό είναι γελοίο».

Οι βασικές παράμετροι είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και το πρωτογενές πλεόνασμα για τα επόμενα 45 χρόνια.

«Στο επόμενο Γιούρογκρουπ στις 15 Ιουνίου με πιθανότητα 95% θα συμφωνήσουμε. Και μάλιστα έτσι ώστε το ΔΝΤ να εγκρίνει κατά βάση το πρόγραμμα, αλλά μα μην προχωρήσει σε πληρωμή, προτού καταλήξουμε σε μία κοινή ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ μένει οικονομικά, αλλά όχι χρηματοδοτικά προς το παρόν».

Εμείς λέμε ότι εάν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στη δόση, ο Σόιμπλε είναι υποχρεωμένος να περάσει το θέμα για ψήφιση από τη Γερμανική Βουλή, αλλιώς θα είναι παράνομος και το ξέρει. Αν το ΔΝΤ συμμετάσχει στη δόση θα έχει άλλα προβλήματα το ίδιο (πάρα πολλά).

Η ιστορία περιμένουμε ότι θα τραβήξει, και τα Ταμεία θα αδειάσουν και άλλο, αν έχει μείνει κάτι μέσα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κούλης νομίζει ότι είναι το καπάκι της κατσαρόλας, αλλά είναι ο…πάτος της. Φερόμενοι ως κυβερνώντες και φερόμενοι ως αντιπολιτευόμενοι, αποτελούν ένα σκληρό και ανάλγητο κομματικό καρτέλ πιστά δουλοπρεπές στα αφεντικά τους.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι μέχρι, το φλάς του ηλίου και τον πολέμαρχο που φέρει τα σύμβολα και το σπαθί και θα κόψει μερικά κεφάλια λαμογιών έχουμε πολύ χρόνο ακόμα. Μέχρι τότε νυν υπέρ πάντων αγών, αν θέλουμε να υπάρχουμε και στο μέλλον αλλιώς ζήτω που καήκαμε, δεν θα υπάρχει Έλληνας ούτε για δείγμα. Για αυτό να παλεύουμε κάθε μέρα όσο μπορούμε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ανθρώπους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...