Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Βάλθηκαν να την κάψουν. 76 φωτιές στην Ζάκυνθο από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου





Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε για ακόμη μια φορά στην Ζάκυνθο με το νησί του Ιονίου να μετρά τις πληγές του από το νέο καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 76 πυροσβέστες με 37 οχήματα και 22 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος την προσπάθεια πυρόσβεσης συνδράμουν ένα ελικόπτερο μαζί με δύο μικρά αεροσκάφη τύπου PZL.
Πριν από λίγο, απέπλευσε από την Κυλλήνη πλοίο μετέφερε στη Ζάκυνθο πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες.
Νωρίτερα το Σάββατο, τουλάχιστον δύο σπίτια, δύο καταστήματα και πολλές κτηνοτροφικές μονάδες σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων κάηκαν στο χωριό της Αναφωνήτριας, στην ορεινή Ζάκυνθο στη νέα μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου. Οι φλόγες «αγκάλιασαν» και το μοναστήρι της Αναφωνήτριας, ενώ ένα μέτωπο της φωτιάς κινήθηκε προς την περιοχή του Ναυαγίου, και τα άλλα προς Μαριές και Ορθονιές.
Το μεσημέρι το ελικόπτερο της πυροσβεστικής εντόπισε κοντά στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου δύο άτομα τα οποία επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τους επίδοξους εμπρηστές που επέβαιναν σε μηχανάκι και μόλις κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...