Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Όχι ρε παιδιά. Τα θυμαρίσια κουκουνάρια φταίνε.




Μια ηλεκτρονική επιστολή, ενός παραθεριστή στη Ζάκυνθο, ο οποίος κατάφερε να αποτυπώσει το ξεκίνημα της πυρκαγιάς την περασμένη Παρασκευή στο Καταστάρι, η οποία έκαψε εκατοντάδες στρέμματα ,αποκαλύπτει την πραγματικότητα.
Στις φωτογραφίες του ερασιτέχνη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για εμπρησμό και μάλιστα σε 2 σημεία, ώστε να είναι βέβαιο ότι θα κατακαεί η περιοχή…!
Φαίνεται καθαρά ο αγροτικός δρόμος και τα δύο σημεία… που μπήκαν οι φωτιές. Φαίνεται ότι ο εμπρηστής χρησιμοποίησε τον ίδιο χωματόδρομο…

Ο άνθρωπος αυτός έστειλε τις φωτογραφίες με mail στο ΣΠΕΚ Δυτικής Ελλάδας (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) προκειμένου να αξιοποιηθούν από ειδικούς.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του.  
Ονομάζομαι Κ. Κ.* και θα ήθελα με τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες να σας βοηθήσω σχετικά με την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς στις 11/08/2017 στο Βουνό Βραχίονας κοντά στην περιοχή του Κατασταρίου της Ζακύνθου.
Με την σύζυγο παραθερίζαμε στην περιοχή του Αλικανά από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή.
Την Παρασκευή 11.08 στις 13:30 καθώς γυρίζαμε από την 4ωρη εκδρομή από το Ναυάγιο με προορισμό το λιμανάκι του Αλικανά είδαμε την φωτιά στο βουνό.
Κατάφερα να κάνω δύο κοντινές λήψεις με την φωτογραφική μου μηχανή καθώς έχει δυνατότητα 30x οπτικό ζουμ.
Δεν ξέρω το κατά πόσον βοηθάνε και δυστυχώς δεν έχω άλλο σχετικό οπτικό υλικό καθώς δεν περίμενα αυτήν την εξέλιξη, απλά θεώρησα σωστό να σας ενημερώσω έστω εκ των υστέρων.
Ακόμη αυτό που θα ήθελα να γνωρίζετε είναι ότι αρχικά περίπου στις 13:30 υπήρχε μόνο μεγάλη φωτιά όπως την βλέπετε στην φωτογραφία ph1.
Σε λιγότερο όμως από 5 λεπτά εκδηλώθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση και μία δεύτερη εστία όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία ph2. Και οι δύο φωτιές ήταν πολύ κοντά σε αγροτικό δρόμο. Στην φωτογραφία ph3 η οποία είναι screenshot από το 3D google maps σας έχω το σημείο που εκτιμώ όπου έγινε η λήψη των φωτογραφιών καθώς και το σημείο που εκτιμώ ότι ξεκίνησε η φωτιά, χωρίς όμως να είμαι απόλυτα σίγουρος για τα σημεία.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι εμπρησμος αλλα μου εχει τυχει 200 μετρα απο το σπιτι μου να αρπαξουν αγριοχορτα φωτια και οταν αρχισε να καιγεται το μοναδικο πευκο που υπηρχε η φωτια αρχισε να εξαπλωνεται αστραπιαια ακομη και σε αποστασεις μεγαλυτερες των 25 μετρων καθως πεταγοντουσαν τα αναμμενα κουκουναρια που ειχε πανω του το πευκο προς ολες τις κατευθυνσεις, δεν προλαβαινες να τρεχεις για να σβησεις τις νεες μικροεστιες που δημιουργουνταν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...