Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

«Πόλεμος» ακροαριστερών – ακροδεξιών στην Βιρτζίνια.





Σε τουλάχιστον τρεις ανέρχονται οι νεκροί και στους 35 οι τραυματίες από τις βίαιες συμπλοκές που ξέσπασαν χθες στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς και από την πτώση ενός οχήματος σε πεζούς που διαδήλωναν, ανέφεραν αξιωματούχοι.
 Επιπλέον 17 διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των δύο ομάδων διαδηλωτών, στην πολιτεία που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Οι δύο χειριστές ελικοπτέρου που περιπολούσε την πορεία σκοτώθηκαν, όταν αυτό συνετρίβη, στην ίδια περιοχή. Η Αστυνομία της Βιρτζίνια αναγνώρισε τους δύο νεκρούς που σκοτώθηκαν στην πτώση του ελικοπτέρου και είναι ο πιλότος H. Jay Cullen, 48 και ο Berke M.M. Bates.
Η Αστυνομία είπε ότι «το ελικόπτερο βοηθούσε την δημόσια ασφάλεια καθώς εξελισσόταν η κατάσταση στο Σάρλοτσβιλ.
Σε αυτό το κλίμα έντασης, αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι πρόκλησης σοβαρότερων επεισοδίων, καθώς πολλοί από τους διαδηλωτές κράδαιναν όπλα ενώ μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων εμφανίστηκαν με στρατιωτική περιβολή, κρατώντας ημιαυτόματες καραμπίνες. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν οι δυνάμεις ασφαλείας.
Έρευνα για το ενδεχόμενο παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων, σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες o άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, άρχισε το FBI. Aυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι έπεσε πάνω τους με φόρα, βλέποντας την κίνησή του ως προσχεδιασμένη.
Οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ σηματοδοτούν την επανεμφάνιση του κινήματος της υπεροχής των λευκών κάτω από το λάβαρο «alt-right», έπειτα από χρόνια που βρισκόταν στη σκιά στην αμερικανική πολιτική σκηνή.
Το δημοτικό συμβούλιο του Σάρλοτσβιλ ψήφισε ομόφωνα να επιτρέψει στον αρχηγό της αστυνομίας να κηρύξει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης Μάικ Σίγκνερ με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνοντας ότι δεν έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής τα αντίστοιχα μέτρα.
Το FBI άρχισε έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων αναφορικά με τις συνθήκες στις οποίες ο οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος.
Ένας από τους λόγους, για τους οποίους το FBI αναλαμβάνει την υπόθεση, είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος οδηγός είχε έρθει από το Οχάιο, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, κάτι που επιφέρει την ανάμιξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...