Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Ο…. Καρανίκας του τα έγραψε;Με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΔΟΛ όπου μεταξύ άλλων γραφικών λέει. ….Βγήκα μπροστά μέσα από μια διάφανη διαδικασία και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί για τα ΜΜΕ.
Και με την θέληση να εξασφαλίσω την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξή τους πάνω σε υγιείς βάσεις.
Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων ούτε έχω οιεσδήποτε δεσμεύσεις απέναντι στον οιονδήποτε.
Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Τώρα ηρεμίσαμε που ο αξιοπρεπέστατος αυτός κύριος Μαρινάκης επένδυσε τόσα χρήματα για να μην μας λείψει η «έγκυρη ανεξάρτητη ενημέρωση».
Όπως μας λέει, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος, υπόδειγμα επιχειρηματία εξασφαλίζει «την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξή των δυο αυτών εφημερίδων γιατί αυτές «ενσαρκώνουν τις καλύτερες παραδόσεις της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου». 

Αναφέρει πάρα πολλά ακόμα σε ένα κείμενο του, ο κύριος Μαρινάκης, αλλά εμείς σταθήκαμε στο μεγαλείο ψυχής του όπως αυτό εκφράζετε με το έντονο ενδιαφέρον του για «την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του».

Όπως μας λέει «Το ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» ήταν «ο καθρέφτης της Ελληνικής Ιστορίας των τελευταίων ενενήντα χρόνων». 
Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε. Με μια προσθήκη μόνο. Δεν «καθρέφτιζαν» μόνο τα γεγονότα αλλά προσπαθούσαν και να τα διαμορφώσουν.  

«Και θα συνεχίσουν την παράδοσή τους με τις ίδιες αρχές, με πρώτες τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη», μας δηλώνει κατηγορηματικά ο νέος ιδιοκτήτης του συγκροτήματος.
Κανένας που έχει στοιχειώδη γνώση της πρόσφατης ιστορίας μας δεν μπορεί να αμφιβάλλει γι’ αυτό. Σίγουρα θα γνωρίζει ότι το εκδοτικό συγκρότημα στο οποίο ηγείται σήμερα ο κ. Μαρινάκης χειροκροτούσε την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα τον Απρίλη του '41 και όταν τα στρατεύματα του άξονα είχαν καταλάβει ολόκληρη την Ελλάδα τύπωνε όλα τα έντυπα/βιβλία/προκηρύξεις των Ναζί που χρησιμοποιούσαν στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Αν αυτό δεν είναι αγώνας για την «Ελευθερία» τότε τι είναι;
Όσο δε για την «έγκυρη και σφαιρική πληροφόρηση» που θα μας προσφέρουν «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ» δεν πρέπει να το συζητάμε καν, αναλογιζόμενοι τα καταπληκτικά ρεπορτάζ αυτών των εφημερίδων για … το νερό του Καματερού και την περιγραφή γεγονότων που συνέβησαν μόνο στην φαντασία συντακτών του (βλ περίπτωση Χασαπόπουλου).
Και στην περίπτωση που αυτό κάποιοι το αγνοούν να θυμίσουμε ότι ο συντάκτης του «Βήματος», Ιορδάνης Χασαπόπουλος, «ανακάλυψε» σε ένα γλαφυρό και απόλυτα περιγραφικό ρεπορτάζ του (είναι στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε) τον Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με τον Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός ήταν στη χώρα του και μιλούσε σε κομματική συγκέντρωση!


Ο Μαρινάκης που έτρωγε γαρίδες με τη Δούρου στο Μικρολίμανο και συνέτρωγε με τη κουμπάρα του Ντόρα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στη Κρήτη, μίλησε σήμερα στο "διάγγελμά" του απο το γραφείο του ΔΟΛ για μη επαφές του  με πολιτικούς
Με το NOOR-1 τί έγινε; Με τον εκδότη που τινάχθηκε το αυτοκίνητό του στον αέρα; Η Σιωπή της Καμόρα.
 Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι πίσω απο τον Μαρινάκη είναι ο Βαρδινογιάννης. Τα κέντρα του εξωτερικού μοιράζουν το παιγνίδι τους στην Ελλάδα, με όσους έχουν κάνει δουλειές μαζί τους. Σαουδάραβες, Ρώσοι, Τούρκοι, Ισραηλίτες, Κινέζοι, Γερμανοί, Αμερικανοί κλπ. ο ένας μετά τον άλλον μπαίνουν μέσα στο επικοινωνιακό παιγνίδι για να υπερασπισθεί τα συμφέροντά του. Ο έλεγχος των ΜΜΕ είναι κάτι πολύ σημαντικό και για να κοιτάει ο κόσμος αλλού και για να δικαιολογείται το εκάστοτε εκλογικό αποτέλεσμα.
Υπάρχει και ο Καμμένος. Αυτός δεν είναι υπεύθυνος για τις ΕΔ; Μόνο για τις παρελάσεις είναι και τις αναθέσεις έργων της πλάκας είναι; Πολύ περίεργο. Ούτε ο Μαρινάκης που κατηγορήθηκε αρχικά σαν ναρκέμπορος απο τον ισοβίτη Γιαννουσάκη δεν ασχολήθηκε με αυτό! Δεν είναι λογικό αυτό. Τί απόκρυφο μυστικό να συνδέει άραγε τον Καμμένο με τον εφοπλιστή Μαρινάκη; Mήπως τελικά ο Καμμένος πίεσε τον Γιαννουσάκη να αποσύρει τις κατηγορίες για τον Μαρινάκη για το αξίας 1 δις ευρώ αναπτυξιακό εμπόρευμα των 3 τόννων ηρωίνης, που πιάστηκε με το NOOR-1 κατά λάθος και όλοι μαζί στα ΜΜΕ της διαπλοκής λένε το αντίθετο; Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...