Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Σύμφωνοι αλλά… ποιος έχει το κλειδί;



Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε μόνο τον φραστικό πόλεμο του κατά της Βόρειας Κορέας μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ανακοινώνοντας ότι η προηγούμενη απειλή του για “φωτιά και οργή” ίσως δεν ήταν αρκετά σκληρή, καθώς οι συνθήκες της κρίσης μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Πιονγκγιάνγκ επιδεινώνονται σε φραστικό επίπεδο, σχολιάζει η εφημερίδα “The New York Times.”
Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα σήμερα δηλώνοντας ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα». Πρόκειται πλέον για ευθεία απειλή.
«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα βρει κάποιον άλλο δρόμο!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, υπογράμμισε ότι η Βόρεια Κορέα που έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων μακράς ακτίνας δράσης, αντέδρασε στην αρχική δήλωσή του με την απειλή να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση κατά της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό ωκεανό, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος η οποία φιλοξενεί μία στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στρατηγικής σημασίας. “Εάν αυτός (ο Κιμ…) κάνει κάτι στο Γκουάμ, θα υπάρξει μία αντίδραση που δεν έχει δει κάποιος μέχρι τώρα, αναφορικά με αυτό που θα συμβεί στην Βόρεια Κορέα,” δήλωσε ο Τραμπ, ενώ σε ερώτηση σχετική με το αν η δήλωσή του αποτελεί πρόκληση, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: “Δεν είναι πρόκληση. Είναι δήλωση. Δεν έχει να κάνει με προκλήσεις. Είναι δήλωση. Δεν πρόκειται να συνεχίσει ν’ απειλεί το Γκουάμ και τις ΗΠΑ. Δεν πρόκειται να συνεχίσει ν’ απειλεί την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Όχι, αυτό δεν είναι πρόκληση όπως το λέτε. Είναι ανακοίνωση που στηρίζεται σε γεγονότα.”



Ρε 'σεις, «χοντρά» χρηματιστηριακά παιχνίδια για λογαριασμό τής Κίνας κάνει ο Βορειοκορεάτης; «Παιδί» των σιωνιστών τραπεζιτών τής Ελβετίας είναι κι αυτός;

 Κίνα προς ΗΠΑ: «Αν χτυπήσετε την Βόρειο Κορέα θα χτυπήσουμε κι εμείς εσάς και τη Νότιο Κορέα»!
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το αστέρι της σημαίας της Β. Κορέας ειναι το Κομμουνιστικο, συμβολίζει τα 5 αδέρφια Ροτσιλντ
που πήραν τον έλεγχο της Γαλλίας με τη Γαλλική Επανάσταση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...