Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Μαλώνουν για το ποιος σκοτώνει ποιο εύκολα… ξυπόλητους.



To αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, το μεγαλύτερο σκάφος που είχε ποτέ το βρετανικό Ναυτικό με εκτόπισμα 65.000 τόνων μήκος 280 μέτρων και κόστος 3,1 δισ. στερλινών, έφτασε πριν λίγες ημέρες στο λιμάνι του Πόρτσμουθ, μετά από δύο μήνες δοκιμών και αναμένετε να βγει στις θάλασσες το καλοκαίρι του 2020.
Αν και το αεροπλανοφόρο μπορεί να μεταφέρει 36 αεροσκάφη F-35B και τέσσερα ελικόπτερα, πηγές της Independent αναφέρουν ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός δεν θα το επιτρέψει.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας περιγέλασε το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Elizabeth εκτιμώντας πως πρόκειται στην καλύτερη περίπτωση για έναν «πρακτικό στόχο» για τον ρωσικό στρατό.

Το ρωσικό υπουργείο αντέδρασε με τη δήλωση αυτή στα «αλαζονικά» σχόλια του βρετανού υπουργού Άμυνας ο οποίος δήλωσε την Τρίτη πως η Ρωσία «θα θαυμάσει» με «κάποια ζήλια» το νέο αεροπλανοφόρο HMS Elizabeth, σύμφωνα με ένα βίντεο της εφημερίδας The Telegraph.

«Αυτές οι εκστατικές δηλώσεις του υπουργού Φάλον για την ωραία εμφάνιση του καινούριου τους αεροπλανοφόρου, ανώτερη εκείνης του ρωσικού αερολανοφόρου Ναύαρχος Κουζέντσοφ, αποδεικνύουν μια προφανή έλλειψη γνώσεων για την επιστήμη της ναυπηγικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Αντίθετα από το Ναύαρχος Κουζέντσοφ, που είναι εξοπλισμένο με αντιαεροπορικούς και ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και κυρίως με πυραύλους Granit κατά πλοίων, το βρετανικό αεροπλανοφόρο δεν είναι παρά ένας μεγάλος πρακτικός θαλάσσιος στόχος», τονίζει.





Η Φώτο δείχνει τους προστάτες - φρουρούς της παπαρούνας στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...