Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Κάλαμο.



Υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού ανθρώπων στην παραλία, όπου αναμένετε να φτάσει η φωτιά τις πρωινές ώρες..
Τα μέτωπα είναι τόσο πάνω από τον Κάλαμο των 4.000 κατοίκων, όσο και προς το Καπανδρίτι, ενώ πλέον καίνε και πάνω από τους Αγίους Αποστόλους.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους, ακόμα και στην παραλιακή ζώνη, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Παράλληλα, ζήτησε να απομακρυνθούν όλα τα οχήματα που βρίσκονται στην περιοχή του Καλάμου,
Το έργο ενημέρωσης των κατοίκων ανέλαβαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, καλώντας τους να φύγουν από τις οικίες τους. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, με χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες να βρίσκονται σε απόγνωση.   
Σύμφωνα, δε, με τον κ. Πέππα, δημοτικό σύμβουλο Ωρωπού, που μίλησε στον ΣΚΑΪ στις 12:37 μετά τα μεσάνυχτα, η φωτιά κατεβαίνει προς την παραλία, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους τουρίστες. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ίσως υπάρξει και κίνδυνος για ζωές ανθρώπων.
Λίγο πριν από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Ρούσσος έκανε δραματική έκκληση για εκκένωση των Αγίων Αποστόλων, αλλά και των οικισμών της περιοχής (Βλαστός, Πανόραμα, Κυψέλη, Αγκώνα, Αγ. Βαρβάρα). Ζήτησε, δε, οι πολίτες να απομακρυνθούν επειγόντως, να αδειάσουν την παραλία και να πάνε προς τη Σκάλα Ωρωπού. Μάλιστα, ο δήμος εξέδωσε και ανακοίνωση-έκκληση προς τους κατοίκους, μετά τη 01:30, για εκκένωση των παραπάνω περιοχών.

Σάς θυμίζει τίποτα;




Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Κάλαμο: Δραματική έκκληση για εκκένωση της περιοχής

 

Ζάκυνθος: Δεκατέσσερα ενεργά μέτωπα φωτιάς συνεχίζουν να καίνε το νησί

 

Πολύ δύσκολη η νύχτα στον Κάλαμο, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, καίγοντας πυκνό πευκοδάσος μέσα στα σπίτια, που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.
Το βράδυ ο άνεμος, που είχε βόρειες κατευθύνσεις μέχρι το απόγευμα, άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να φουντώσει ακόμα περισσότερο η πυρκαγιά.

Η συγκεκριμένη φωτιά είναι πολύ δύσκολη, καθώς είναι σε εξέλιξη σε «μεικτή» περιοχή με δάσος και σπίτια.  Εξαιτίας της αλλαγής του ανέμου, η φωτιά έχει πλέον δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς βορρά και ένα προς νότο. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στην περιοχή Κυψέλη, στον οικισμό Βλαστό και προχωρά προς την παραλία.


'Πρωτόγνωρο. Στη Ζάκυνθο ξέσπασαν 66 πυρκαγιές από  την αρχή του καλοκαιριού'


Σε εξέλιξη τρεις δασικές πυρκαγιές στην Κεφαλονιά - ΤΩΡΑ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...