Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ανεμίζουν οι Τουρκικές σημαίες στην Αφρίν.



Περισσότεροι από 150.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη Αφρίν από την Τετάρτη το βράδυ  για να γλιτώσουν από την επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) σε αυτήν την περιοχή στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο κλοιός σφίγγει τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πόλη Αφρίν, όπου ζουν περίπου 350.000 άνθρωποι, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 20 Ιανουαρίου οι τουρκικές δυνάμεις μαζί με τους Σύρους αντάρτες συμμάχους τους κατά του ομώνυμου κουρδικού θύλακα. Η πόλη βρίσκεται σχεδόν περικυκλωμένη, με μόνη εξαίρεση έναν διάδρομο στο νότιο τμήμα που επιτρέπει στους κατοίκους της να την εγκαταλείπουν κατευθυνόμενοι προς εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι της Συρίας ή οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Όλη τη νύχτα γινόντουσαν σφοδρές μάχες βόρεια της πόλης. Δύο ίλες τουρκικών αρμάτων Leopard-2A4 έχουν προωθηθεί εντός της Αφρίν από τον βορρά και την δυτική είσοδο της πόλης υποστηριζόμενες από φιλότουρκους Σύρους αντάρτες του FSA το τουρκικό πυροβολικό και την τουρκική Αεροπορία.

 Στόχος των τουρκικών δυνάμεων είναι να εκδιώξουν από αυτήν την περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, την οποία η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική, αλλά είναι σημαντικός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στον αγώνα της κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Η κίνησή τους, όπως και ο βομβαρδισμός πολιτικών στόχων στην πόλη έχουν ένα βασικό στόχο στην παρούσα φάση: Την εγκατάλειψη της πόλης από τους κατοίκους της και την απομόνωση των νησίδων αντίστασης του YPG.
Και το πετυχαίνουν: Πάνω από 170.000 άμαχοι μέχρι σήμερα το πρωί, δηλαδή το 50% των κατοίκων της Αφρίν  εγκατέλειψαν την πόλη, από τον διάδρομο που άφησαν ακριβώς γι αυτό τον λόγο στα νότια-νοτιοανατολικά ο τουρκικός Στρατός και οι σύμμαχοί του.
Οι Αμερικανοί πάντως έχουν εντυπωσιαστεί από την απόδοση του τουρκικού Στρατού.
Το "παράρτημα της CIA" το Stratfor αναφέρει σε ανάλυσή του ότι "Μετά από πάνω από 50 ημέρες, ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ εντέλει επιβάλλει το υπέρτερο μέγεθός του στην επίθεση κατά της Αφρίν. Παρά το αργό ξεκίνημα της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», η Τουρκία δείχνει ότι ο στρατός της παραμένει αποτελεσματική και ισχυρή δύναμη, παρά τις πρόσφατες εσωτερικές αναταραχές, καθώς πολεμά για να εκδιώξει το YPG και τους τοπικούς συμμάχους του από την ορεινή περιοχή στα σύνορά της.
Η όποια επιτυχία στις επιχειρήσεις στην Αφρίν πιθανότατα θα ενθαρρύνει την Άγκυρα να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση για να εδραιώσει τη θέση της στην περιοχή και να αποτρέψει το YPG από το να επεκτείνει την επιρροή και τα εδάφη του, ακόμα και αν αυτό βάλει την Τουρκία σε τροχιά σύγκρουσης με άλλες χώρες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή.
Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο «βλέπει σημάδια ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτικά κτυπήματα στη Συρία εναντίον του συριακού Στρατού καθώς ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων έχουν αναπτυχθεί για αυτό το σκοπό».
Αυτό  ανέφερε σήμερα ο επιτελάρχης του ρωσικού γενικού Επιτελείου αντιστράτηγος Sergei Rudskoi.
«Είμαστε ενήμεροι ότι υπάρχουν ενδείξεις προετοιμασίας για πιθανά στρατιωτικά κτυπήματα», είπε ο αντιστράτηγος στον τηλεοπτικό σταθμό  Rossiya’24 για να προσθέσει:
«Ομάδες μάχης σκαφών οι οποίες μπορούν να εκτοξεύσουν βλήματα cruise έχουν αναπτυχθεί σε Μεσόγειο, Περσικό και Ερυθρά θάλασσα».
Ο Rudskoy είπε ακόμη ότι επιθέσεις με χημικά όπλα θα χρησιμοποιηθούν ως αφορμή για τις αμερικανικές επιθέσεις.
Να σημειωθεί πως στις 13 Μαρτίου ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Valery Gerasimov είχε μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Αμερικανό ομόλογό του στρατηγό Joseph Dunford στον οποίο είχε αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία θα απαντήσουν στις αμερικανικές επιθέσεις εάν οι επιθέσεις στοχεύσουν κυβερνητικά στρατεύματα ή εάν η ζωή Ρώσων στρατιωτικών τεθεί σε κίνδυνο.
Μάλιστα ο Gerasimov είχε πει πως η απάντηση αυτή θα είναι διπλή: Αφενός θα αναχαιτιστούν τα βλήματα cruise και αφετέρου (και το πιο σημαντικό) θα βληθούν τα σκάφη που θα τους εκτοξεύσουν.


Τους εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ, τους εγκατέστησαν 20 αμερικάνικες βάσεις σε Συριακό έδαφος που κατέχουν με τη βοήθεια των Αμερικανών πεζοναυτών, τώρα που τους σφάζουν οι πρώην συναγωνιστές τους (FSA) στον αγώνα εναντίον του "χασάπη Άσαντ" λένε πως το...ΝΑΤΟ τους εγκατέλειψε. Nόμιζαν ότι το NATO βλέπε Τουρκία θα προτιμήσει αυτούς τους…. αναλώσιμους. . Έσφαξαν, βίασαν, αποκεφάλισαν Σύρους μαζί με τον "ελεύθερο συριακό στρατό made by USA" για να πέσει ο "δικτάτορας Άσαντ".
Ήθελαν "αραβική άνοιξη made in USA". Έγιναν υπηρέτες, λακέδων των Αμερικάνων και άλλων εβραϊκών φρούτων.
Τους υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ Κουρδιστάν σε τιμημένα και ποτισμένα με αίμα εδάφη της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τι θέλουν και ποιοι είναι τέλος πάντων οι "ηγέτες" τους;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...