Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Θα κάτσουν στο λαιμό του μαφιόζου τα …γατοκέφαλα.



Στα «χέρια» του ιαπωνικού ομίλου εταιρειών Japan Tobacco θα περάσει το γ' τρίμηνο του 2018, αφού ολοκληρωθεί η σχετική ρυθμιστική εκκαθάριση,  η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη επί 5 ολόκληρα χρόνια (από τις 29/3/2013) αντί του ποσού των 1.6 δις ευρώ.

Η αγορά της ΣΕΚΑΠ συνιστά μέρος μιας μεγάλης συμφωνίας - "πακέτο" για την εξαγοράς της "μητρικής" ρωσικής Donskoy Tabak στην οποία ανήκει η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος  Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ).
Πιο συγκεκριμένα, η Japan Tobacco Inc. ανακοινώνει ότι ο Όμιλος εταιρειών JT συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT). Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο Όμιλος JT αποκτά "πακέτο" και τα πλειοψηφικά μερίδια της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος  Α.Ε.".

Σε μια λιτή ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη προς τους συνεργάτες του αναφέρεται ως αιτία της πρόθεσής του να μεταβιβάσει τα μερίδιά του στην ιαπωνική JT αφενός η συρρίκνωση των πωλήσεων της αγοράς λόγω της κρίσης και αφετέρου οι σημαντικές αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης (ΕΦΚ). 

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 3ου τριμήνου του 2018. 

Να πάμε τώρα στο μεγάλο σκάνδαλο που σε μια ευνομούμενη χώρα θα έβαζε πολύ κόσμο φυλακή. .
Το 2013 ο Σαββίδης αγοράζει την ΣΕΚΑΠ μέσω της εταιρείας του «Ντανσκόη Ταμπάκ» έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2015, οι αρχές επιβάλλουν στην εταιρεία πρόστιμο για διαφυγόντες φόρους και δασμούς 10 εκατομμυρίων και προσαυξήσεις 28 εκατομμυρίων. Δηλαδή το πρόστιμο που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών ήταν τρεις φορές η τιμή στην οποίαν είχε αγοραστεί η επιχείρηση.
Η εταιρία υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, της γνωστοποιήθηκε το 2016. Η «Καθημερινή» στις 7.5.2017 έγραψε πως ο Ιβάν Σαββίδης γνώριζε όλους τους κινδύνους που ενείχε η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, όπως άλλωστε φαινόταν από το συμβόλαιο αγοράς της καπνοβιομηχανίας που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα. Σ’ αυτό, ο Σαββίδης δηλώνει ρητά ότι γνωρίζει: «την οικονομική κατάσταση και τα στοιχεία της εταιρείας που είναι αναγκαία για την υποβολή της οικονομικής του προσφοράς και ότι έχει αποφασίσει και επιθυμεί να προχωρήσει στην εν λόγω συναλλαγή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς να διατηρεί οποιοδήποτε δικαίωμα να στραφεί κατά του πωλητή ή δικαίωμα τροποποίησης της δεσμευτικής προσφοράς ή υπαναχώρησης από τη σύμβαση…».
Όμως στα τέλη Απριλίου 2017 η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση, ψήφισε τροπολογία, με την οποία απαλλάσσονται από πρόστιμα, ακόμα και για λαθρεμπόριο, οι επενδυτές σε εταιρίες που αποκρατικοποιούνται. Η τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Δημητριάδη, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «φωτογραφική» τροπολογία, ζητώντας να αποσυρθεί, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προς το τέλος παραδέχθηκε πως η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά και την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη. Η τροπολογία ψηφίστηκε με 149 ψήφους των συγκυβερνώντων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (97 ψήφοι).

Τώρα έρχεται ο μαφιόζος και πουλά μια επιχείρηση που του παραχωρήθηκε χαριστικά  αντί 13.000.000 ευρώ,   με το ιλιγγιώδες ποσό των 1.6 δις, και όλοι ασχολούνται με την τιμωρία του ΠΑΟΚ.



Παπαγαλακίων ανάγνωσμα. Μούγκα για το πόσο αγόρασε την ΣΕΚΑΠ. .   

«Παραμιλάει» ολόκληρος ο πλανήτης.. Παγκόσμιο deal για Σαββίδη, τεράστια επιχειρηματική επιτυχία - Πώληση ύψους 1,6 δισ. δολάρια! -

 

Τι λέει ο ρωσικός Τύπος για την εξαγορά της Donskoy Tabak από την Japan Tobacco 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα έρχεται ο μαφιόζος; Και πουλά μια επιχείρηση που του παραχωρήθηκε χαριστικά αντί 13.000.000 ευρώ στο ιλιγγιώδες ποσό των 1.6 δις, και όλοι ασχολούνται με την τιμωρία του ΠΑΟΚ.....
Το τερματισατε, γελαν και οι πετρες.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει νοητικο θεμα ο ιβαν πουλησε την μητρικη εταιρεια , η ΣΕΚΑΠ δεν κοστολογειται κ,αθολου στην πωληση, αρα πρεπει να προσεχουμε τι κμια πως σχολιαζουμε.

greek epigrams by Qanastracode είπε...

είχες πει ότι ο "μαφιόζος" είναι στον Πειραιά , αλλά βλέπω ότι στόχο έχεις πάντα τον Σαββίδη και τον κόσμο του ΠΑΟΚ ..την Μακεδονία και ότι τέλος πάντων δεν είναι Κέντρον.. πιτσιρικάδες γράφουν ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...