Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Τον άφησαν οι Τούρκοι να παίξει μπάλα στα Ψαρά.



Το πρωί της ο Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από τα Ψαρά όπου έδωσε το «παρών», κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της τουρκική φρεγάτας TCG Göksu (F 497), κλάσης "G",  που βρισκόταν στα …Ψαρά στο πλαίσιο της NAVTEX που είχε εκδώσει για άσκηση μετά πυρών. Έτσι όχι απλώς ήταν εντός της ακτίνας βολής των βλημάτων Harpoon που μεταφέρει, αλλά και εντός της ακτίνας βολής του πυροβόλου του της τουρκικής φρεγάτας.
Η τουρκική φρεγάτα, όμως, δεν προχώρησε σε εκπομπή πυρών, ούτε καν απογείωσε το ελικόπτερο της, αφήνοντας τον να δώσει  «σκληρή απάντηση» στις τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου».
Κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει την προκλητικότητα με φόντο το Αιγαίο, υπενθυμίζοντας και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου . «Καλώ την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε. Η Άγκυρα για πρώτη φορά έστειλε ανήμερα της εθνικής επετείου πολεμικό σκάφος της να εκτελέσει άσκηση και μάλιστα κοντά σε ένα από τα νησιά που πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση και το οποίο επισκεπτόταν ο πρωθυπουργός της χώρας.
Πάντως το τουρκικό πλοίο παρακολουθούνταν από δύο πλοία του ΠΝ που βρισκόντουσαν στην…. ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου, ενώ μαχητικά Mirage 2000-5 και F-16C της Αεροπορίας, ήταν σε ετοιμότητα στην… Σκύρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν του την μπουμπούνισαν να μας σώσουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...