Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Είτε επί δεξιάς, είτε επί αριστεράς το φαγοπότι συνεχίζετε.



Διαβάζουμε….Οργιο φοροδιαφυγής ύψους 2,2 εκατ. ευρώ σε περίπτερο της Αρτας

Ας δούμε όμως πώς κουκουλώθηκαν και επί ΣΥΡΙΖΑ κραυγαλέες υποθέσεις φοροδιαφυγής των «ισχυρών»
Διέγραψαν... στα κρυφά πρόστιμα των πλουσίων.
Μεγαλοκατασκευαστής γλίτωσε 20.000.000 ευρώ Συστημική τράπεζα εξαφάνισε οφειλή 28.468.076 ευρώ • Τραγουδιστής (πρώτο όνομα) «έσβησε» χρέος 1.436.000 ευρώ Θρησκευτική αίρεση δεν πλήρωσε 439.120 ευρώ
Το καλοκαίρι του 2016, στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα κάθεται ακόμη ο Παναγιώτης Αθανασίου. Στο ειδικό τμήμα ελεγκτών, που έχει δημιουργηθεί μέσα στην Εισαγγελία, με στελέχη και από το ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου), μελετούν, μεταξύ άλλων, την περίπτωση ενός φορολογουμένου, ο οποίος την περίοδο 2002-2003 διετέλεσε αντιπρόεδρος σε μεγάλη εταιρία και εμφανίζει ένα πόσο της τάξης των 450.000 ευρώ σε λογαριασμό που διατηρεί στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο όμως δεν φαίνεται να δικαιολογείται.

Οι ελεγκτές καλούν τον φορολογούμενο να δικαιολογήσει το ποσό κι εκείνος προσκομίζει μια απλή βεβαίωση από την εταιρία στην οποία είχε διατελέσει αντιπρόεδρος. Σύμφωνα με τη βεβαίωση, το ποσό αποτελούσε το σύνολο της αποζημίωσης που του είχε καταβληθεί από την εταιρία.
Φυσικά, οι ελεγκτές ζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή βεβαίωση. Ζητούν να ελέγξουν τα βιβλία της εταιρίας για να δουν εάν εκταμιεύτηκε το ποσό εκείνη την ημέρα και, αντίστοιχα, εάν πιστώθηκε μετά, με έμβασμα, στον λογαριασμό του φορολογουμένου. Δεν λαμβάνουν τα νόμιμα δικαιολογητικά κι έτσι καταλογίζουν φόρο.

Λίγο καιρό αργότερα, οι ελεγκτές και ο οικονομικός εισαγγελέας ανακαλύπτουν ότι το ποσό που είχαν καταλογίσει έχει διαγραφεί από τη ΓΓΔΕ (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων), τη σημερινή ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), και συγκεκριμένα από τη ΔΕΔ (Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών), μια διεύθυνση που υπάγεται απευθείας στον διοικητή της ΑΑΔΕ, ο οποίος εκείνη τη χρονική στιγμή -και μέχρι σήμερα- είναι ο Γιώργος Πιτσιλής.

Όταν ρωτούν, μάλιστα, ελεγκτές και εισαγγελέας τη ΔΕΔ με ποια δικαιολογητικά είχε γίνει η παραγραφή της υπόθεσης, παίρνουν την απάντηση: «Με τη βεβαίωση που μας προσκόμισαν από την εταιρία».

Αξίζει να δούμε τι παρατηρεί κανείς ξεφυλλίζοντας τη λίστα με όλες τις αποφάσεις μείωσης ή διαγραφής ποσών άνω των 150.000 ευρώ που είχε ζητήσει ο κ. Αθανασίου από τη ΔΕΔ. Στον πολυσέλιδο κατάλογο που πήρε στα χέρια του ο εισαγγελέας μπορεί πραγματικά να ανακαλύψει κανείς πολλά γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής και της καλλιτεχνικής ζωής αυτού του τόπου, και όχι μόνο. Από τις κορυφαίες περιπτώσεις είναι αυτής μίας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, στην οποία είχε καταλογιστεί φόρος ύψους 28.468.076,94 ευρώ. Η ΔΕΔ αποφάσισε ότι η τράπεζα δεν έπρεπε να πληρώσει απολύτως τίποτα! Εξαιρετικές είναι επίσης οι περιπτώσεις:

•Ιδιοκτήτη μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τον Τύπο. Τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειάς του εμφανίζονται στη λίστα σε τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές. Γλιτώνουν φόρους ύψους 11.899.753,83 ευρώ, 7.876.171,72 ευρώ και 654.239,96 ευρώ, αντίστοιχα, κάθε φορά.

•Επιχειρηματία που δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο του Τύπου, στον οποίο έγινε ολική διαγραφή φόρου ύψους 2.266.546,97 ευρώ.

•Διάσημου καλλιτέχνη, στον οποίο είχε καταλογιστεί φόρος ύψους 1.436.110,37 ευρώ και με τη μείωση πλήρωσε μόλις 1.309,80 ευρώ.

•Μεγάλου γιατρού και ακαδημαϊκού, στον οποίο είχε καταλογιστεί φόρος 246.415,92 και πέτυχε ολική διαγραφή.

•Θρησκευτικής αίρεσης, που χρωστούσε 439.120 ευρώ και μετά την προσφυγή στη ΔΕΔ δεν χρωστούσε πλέον τίποτα. Διαβάστε παρακάτω όλα τα μέρη της έρευνας:


 ►Μέρος 1ο: Το κόλπο με την ίδρυση της ΑΑΔΕ!  

►Μέρος 2ο: Ετσι κουκούλωσαν τη φοροδιαφυγή!  

►Μέρος 3ο: Απαξίωσαν εισαγγελείς και στοιχεία  

►Μέρος 4ο: Η διασταύρωση άργησε δύο χρόνια!  

►Μέρος 5ο: Αλλα κόλπα με αδήλωτα εισοδήματα  

►Μέρος 6ο: Ξήλωσαν τους έμπειρους εφοριακούς  

 ►Μέρος 7ο: ΓΓΔΕ: Οι εισαγγελείς είναι εχθροί μας  

►Μέρος 8ο: «Μην βάζετε υπερβολικά πρόστιμα»! 

dimokratianews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποτε ειχε δεξια η ελλαδα μετα το 74??????????
44 χρονια αριστερης εαμοβουλγαρικης κατοχης!
μακαρι να υπηρχε δεξια και κεντρο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...