Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Μίλησε ο Μάντης Κάλχας - Πάιατ



Η Αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί όπως πάντα πολύ στενά τις κινήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, αλλά δεν πρόκειται να παρέµβει προληπτικώς για την αποφυγή πιθανού επεισοδίου στο Αιγαίο, περιορίζοντας αυτήν τη στιγμή τον ρόλο του «συμβούλου» σε πιθανές ελληνικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αν, όποτε και εφόσον, τις αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση.
Αυτό είναι «το περίγραµµα», της τρίωρης κατ’ ιδίαν συνάντησης του Αµερικανού πρέσβη, Πάιατ µε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη που τον τρέμουν οι Τούρκοι , στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μια παράτυπη συνάντηση καθώς δεν είναι συνηθισμένη κίνηση πρέσβης συµµαχικής χώρας να παρακάµπτει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και να συζητά µε τον αρχηγό του ελληνικού στρατεύματος.
Η αμερικανική πλευρά έδειξε να θεωρεί δεδομένη τη δημιουργία θερµού επεισοδίου της Τουρκίας στο Αιγαίο, ενός επεισοδίου τύπου Ιµίων, αλλά σε κατοικημένη περιοχή, διακινδυνεύοντας ακόμα και χρονική πρόβλεψη. Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι δεν υπήρξε καµία εκδήλωση αμερικανικής πρόθεσης να ανακόψει µια τέτοια εξέλιξη.  Πηγή: parapolitika.gr

Οι ΗΠΑ ήδη έχουν πάρει θέσεις στη γραμμή Αλεξανδρούπολη, Σύρος, Σούδα (στα “σύνορα”). Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Αμερικανός δεν υπάρχει.




Μα καλά…σε ανοικτή γραμμή με τον Πάιατ είναι; Γιατί τα ίδια λέει και αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...