Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Διαλέξτε μια γλάστρα απο τον μπαξέ στην τύχη, να τελειώνουμε.


Ακόμα και με σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων να μπορεί να εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Όπως υπογράμμισε ο κ. Γιάννης Μπούγας (βουλευτής ΝΔ, μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής και Μέλος της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης) η πρόταση περιλαμβάνει έως και πέντε ψηφοφορίες (με πλειοψηφία κατά σειρά 200, 200, 180, 151, σχετική πλειοψηφία), ενώ στην περίπτωση ισοψηφίας υποψηφίων η ΝΔ προτείνει να εκλέγεται ο πρεσβύτερος
Όπως είπε ο κ. Μπούγας υπήρξε και σκέψη σε περίπτωση ισοψηφίας να γίνεται κλήρωση μεταξύ των δύο, αλλά τελικά κατέληξαν στο ηλικιακό κριτήριο.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή προβλέπονται οι εξής ψηφοφορίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: 200 στην πρώτη, 180 στη δεύτερη και την τρίτη, 151 στην τέταρτη,κι αν δεν εκλεγεί σε αυτές ΠτΔ να γίνει μια τέταρτη ψηφοφορία με σχετική πλειοψηφία. Σχετική πλειοψηφία στα κοινοβουλευτικά ισχύοντα σημαίνει ακόμα και 120 βουλευτές (δηλαδή πλειοψηφία επί των παρόντων με ελάχιστους τους 120 βουλευτές).
Μάλιστα σύμφωνα με την πρόταση που διένειμε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, εάν στην τελευταία ψηφοφορία με σχετική πλειοψηφία υπάρξει ‘ισοβαθμία’, δηλαδή δύο υποψήφιοι λάβουν ακριβώς ίδιο αριθμό ψήφων, τότε προκρίνεται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτός ή αυτή που έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στην προτελευταία ψηφοφορία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κωλοτριψιματα αδερφε, εκει με το ζορι θες δεν θες θα τους τρως στη μαπα γιατι ετσι γουσταρει το συστημα τους. Με το ζορι να τους κανουν "πρωταγωνιστες" στην καθημερινοτητα μας. Τηλεοραση δεν βλεπω, αθλητικα παρακολουθω και εκει "ρε μαλακα" θα τους φας στη μαπα γιατι ετσι θελουμε.

http://www.sport-fm.gr/article/biku-stauropoulou-arpakse-ton-niko-moutsina-kai-ton-filise-sto-stoma-video/4018375

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...