Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Οτι θέλει ο Σουλτάνος.


Σε συμφωνία για τα επόμενα βήματά τους στη Συρία, κατέληξαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πολύωρη συνάντησή τους στο Σότσι.
Η συνάντηση τους διήρκεσε σχεδόν επτά ώρες και κατέληξε στην υπογραφή συμφωνίας για τη Συρία. Ο Ερντογάν τη χαρακτήρισε ιστορική συμφωνία, ενώ ο Πούτιν έκανε λόγο για κρίσιμες λύσεις για τη Συρία.
Στις κοινές δηλώσεις που έκαναν έπειτα από την πολύωρη συνάντηση- η οποία ολοκληρώθηκε περίπου δύο ώρες πριν από την εκπνοή της κατάπαυσης πυρός στη Συρία- ο Πούτιν και ο Ερντογάν συμφώνησαν σε διορία 150 ωρών για την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας στην οποία γινόταν η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας.Oι δύο άνδρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφάλειας 30 χιλιομέτρων στη Συρία, από τα σύνορα της Τουρκίας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 23ης Οκτωβρίου.

Νωρίτερα οι Κούρδοι μαχητές γνωστοποίησαν στην Ουάσινγκτον ότι αποχώρησαν από τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί είπε ότι έχει υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.
Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη βορειοανατολική Συρία θα μεταβληθεί σε μόνιμη «μέχρι το τέλος του απογεύματος», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...