Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Είπες τίποτα;


Η Λευκωσία προανήγγειλε το άνοιγμα λογαριασμού ειδικού σκοπού όπου θα κατατίθεται ποσοστό επί των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες για τους Τουρκοκύπριους.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, μιλώντας στο διήμερο συνέδριο του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, με τίτλο «Κυπριακή Δημοκρατία και Διεθνές Δίκαιο», αναφέρθηκε στον νόμο που ψηφίστηκε για τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων.
Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε και σε επιπρόσθετη πρόταση, η οποία αφορά τη δημιουργία ενός λογαριασμού ειδικού σκοπού, στον οποίο θα κατατίθεται το ποσοστό των εσόδων από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που αντιστοιχούν στο ποσοστό του πληθυσμού της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Η πρόταση, όπως εξήγησε, προϋποθέτει αφενός τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και αφετέρου την εκ μέρους της Τουρκίας αποδοχή της πρότασης της Κυπριακής Δημοκρατίας για έναρξη διαπραγματεύσεων οριοθέτησης της μεταξύ των δύο χωρών θαλάσσιας περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...