Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Χαμός στη Μινεάπολη





Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών  όπου για ακόμη ένα 24ωρο λαμβάνουν χώρα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών . Μάλιστα, σε ακόμη ένα περιστατικό υπέρμετρης βίας, προχώρησαν στη σύλληψη του ανταποκριτή του CNNi, Ομάρ Χιμένες, τη στιγμή που εκείνος μαζί με το συνεργείο του κάλυπτε τα επεισόδια.
Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής (τοπική ώρα).
Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, δεκάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν το τηλεοπτικό συνεργείο και στη συνέχεια συνέλαβαν τον δημοσιογράφο Όσκαρ Χιμένεζ, τον οπερατέρ, τον παραγωγό και τον ηχολήπτη του διεθνούς ειδησεογραφικού μέσου.
Μάλιστα, οι τεχνικοί άφησαν την κάμερα να μεταδίδει live σε όλη τη διάρκεια της σύλληψης, γεγονός που αγνοούσαν οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα το CNN να μεταδίδει live εικόνα ακόμη και μετά που η αστυνομία κατέσχεσε την κάμερα και τον δημοσιογραφικό εξοπλισμό.
Η αστυνομία δεν δικαιολόγησε τη σύλληψη και απομάκρυνε από το σημείο, αφού τους έβαλε χειροπέδες, τον ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες καθώς και τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.
Ο Αφροαμερικανός ρεπόρτερ μόλις είχε δείξει στην κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή όταν περίπου έξι λευκοί αστυνομικοί τον περικύκλωσαν.


ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ! Ο ΤΡΑΜΠ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ



Δεν έχει τέλος ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και το Twitter με αφορμή το περιεχόμενο των αναρτήσεων του προέδρου των ΗΠΑ.

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή του διατάγματος από τον Τραμπ που ανοίγει την πόρτα για περισσότερες μηνύσεις κατά των social media, το Twitter πέρασε στην αντεπίθεση και «μπλόκαρε» ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου για την υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ.
 Στην επίμαχη ανάρτηση ο Τραμπ εμμέσως καλούσε τις αρχές να ανοίξουν πυρ κατά όσων κάνουν λεηλασίες εν μέσω των εκτεταμένων επεισοδίων για τον Αφροαμερικανό που άφησε την τελευταία του πνοή αφού αστυνομικός τον πάτησε στο λαιμό με το γόνατό του.

«Όταν ξεκινούν οι λεηλασίες ξεκινάνε και οι πυροβολισμοί» έγραψε μεταξύ άλλων ο Τραμπ.
Πάνω από την επίμαχη ανάρτηση το Twitter έβαλε ένα μήνυμα ότι το περιεχόμενό της παραβιάζει τους κανόνες λειτουργείας κατά της προώθησης της βίας «ωστόσο το Twitter έκρινε ότι μπορεί να είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος να παραμείνει προσβάσιμο το tweet».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...