Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Οι μπαρούφες - ονειρώξεις ενός Χιτλερίσκου.


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στην Τουρκία, πληροφορίες πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να αναγγείλει σήμερα την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε ισλαμικό τέμενος.
«Ήρθε ο καρός, η 29η Μαΐου που συμβολίζει την κατάκτηση, με το θέλημα του Θεού να κατακτήσουμε εκείνα τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι τα σύμβολα της κατάκτησης» δήλωσε ο Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, σε διαδικτυακή συνέντευξη με τον Ερσιν Τσελίκ, διευθυντή ειδήσεων της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, αναφερόμενος στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453. Το 1935 η Αγιά Σοφιά μετατράπηκε από τον Κεμάλ σε μουσείο. Από τότε οι Τούρκοι ισλαμιστές ασκούν πιέσεις για την εκ νέου μετατροπή της σε τζαμί. 
Η Αγία Σοφία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μία τέτοια απόφαση θα πρέπει τα να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί, προκειμένου να προχωρήσει.
«Όλες οι αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή της σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς λαμβάνονται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Αν μια χώρα έχει υπογράψει τη σύμβαση και επιθυμεί να αλλάξει ενα μνημείο, θα πρέπει να υποβάλλει την πρότασή της προς έγκριση στην επιτροπή»
Μετά την UNESCO, που προειδοποίησε πως για οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας, απαιτείται η έγκριση του οργανισμού, η αμερικανική Επιτροπή για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) καταδικάζει επίσης τις αξιώσεις Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
«Η Αγία Σοφία έχει βαθιά ιστορική και πνευματική σημασία τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για τους χριστιανούς, και η ιδιότητά της ως μουσείου πρέπει να διατηρηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της USCIRF Tenzin Dorjee.



Για να καταλάβετε γιατί τον λέμε Χιτλερίσκο ...Δείτε live την προκλητική φιέστα Ερντογάν στην Αγία Σοφία...
Τουλάχιστον ο ΧΙΤΛΕΡ ήταν λάρτζ στις φιέστες, και όχι καρακιτσαριό..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

UNESCO=ΟΗΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Πόσο εμπιστεύεσαι τον ΟΗΕ;

Ανώνυμος είπε...

Γελάμε με τον Ταγίπ Ερντογάν και τις εμπνεύσεις του. Πιθανότατα θα γελούσε μαζί του και ο ίδιος ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Ίσως και να το… ξανασκεφτόταν, και να άφησε τη Βασιλεύουσα ήσυχη, αν γνώριζε την ιστορική εξέλιξη του τουρκικού έθνους.
Απ’ την άλλη βέβαια, οι μάζες στα βάθη της Ανατολίας, αυτά θέλουν. Και ο Ταγίπ Ερντογάν τους δίνει αυτό ακριβώς που θέλουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...