Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ο άγραφος νόμος.








 Στο νησί κυκλοφορούν σήμερα παράνομα περισσότερα από 800.000 όπλα. Όπλα που έρχονται από παντού: Ιταλία, Γερμανία, Αμερική, Τσεχοσλοβακία, Γαλλία, Λιβύη, Ισραήλ, Αλβανία ….

Έμποροι όπλων και πελάτες έχουν φτιάξει τη δική τους γλώσσα επικοινωνίας. Για παράδειγμα “Γαργαλιστήρι” λένε τη σκανδάλη. “Κουφέτα” τις σφαίρες “Τουρτουρίζω” σημαίνει πυροβολώ. Στον περίεργο αυτό κόσμο που ζωή και θάνατος συγκατοικούν, κάποιοι ονομάζουν “φιλανθρωπικές” τις σφαίρες που αν και τραυματίζουν, υπάρχει περίπτωση το θύμα να ζήσει και “χωστές” τις ύπουλες σφαίρες, αυτές που τα τραύματα που προκαλούν σημαδεύουν τον αποδέκτη τους μια ολόκληρη ζωή.
Στην άγρια δύση της Κρήτης οι μπαλωθιές σε γλέντια είναι καθημερινό φαινόμενο. Αν και οι σφαίρες είναι πανάκριβες, οι Κρητικοί είναι απτόητοι. Σε βαφτίσεις και γάμους πέφτουν χιλιάδες σφαίρες . Αν αναλογιστεί κανείς πως κάθε σφαίρα στοιχίζει 2 –5 ευρώ στη μαύρη αγορά, τότε με αυτά τα ποσά χτίζονται σπίτια! Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν οικογένειες που στερούνται τα προς το ζην προκειμένου να αγοράσουν σφαίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...