Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Γιατί χαίρεται ο Τούρκος Μπαμπά;




Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Τουρκία οδηγεί τα πράγματα σε μια διαρκή κλιμάκωση η οποία δεν αποφέρει θετικά αποτελέσματα ούτε για την ίδια ούτε για την Ελλάδα, ούτε και για την ευρύτερη περιοχή.
«Δυστυχώς είμαστε σε ένα κλίμα στο οποίο η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται στην χείρα φιλίας που μονίμως τείνει η χώρα μας. Εμείς έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, την εθνική μας κυριαρχία και να μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να οδηγήσει τις σχέσεις μας σε μια κλιμάκωση τέτοια που να φτάσουμε σε στρατιωτικοποίηση οποιασδήποτε διαφοράς», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Δένδιας: Δεν θα πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία καθώς πρόκειται για μια παγίδα την οποία η Άγκυρα στήνει στην Ελλάδα. «Η στρατιωτικοποίηση των διαφορών με την Τουρκία δεν θα οδηγήσει σε επίλυση, θα οδηγήσει σε επιδείνωση», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματα προάσπισης του εθνικού της χώρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...