Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Οι Η.Π.Α σε κατάσταση πολιορκίας .



Δεν έχει τέλος το «κύμα» οργής στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν με επεισόδια να καταγράφονται το βράδυ του Σαββάτου σε περισσότερες από 30 πόλεις από άκρου είς άκρον στην Αμερική. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ είναι ότι σε 13 πολιτείες έχει ενεργοποιηθεί η εθνοφρουρά, σε αρκετές πολιτείες επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ και ο στρατός έχει θέσει μονάδες του σε κατάσταση ετοιμότητας 4ωρου για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επέμβουν.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει το Σάββατο ότι αν οι διαδηλωτές, που την προηγουμένη είχαν συγκεντρωθεί στην Λαφαγιέρ Σκουέρ απέναντι από τον Λευκό Οίκο, παραβίαζαν τον φράκτη, θα τους είχαν υποδεχθεί «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει δει ποτέ».
Τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε την Εθνοφρουρά για την παρέμβασή της παρατηρώντας ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει δύο ημέρες νωρίτερα.
Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε πολλές μεγάλες πόλεις στις οποίες σημειώθηκαν επεισόδια τις τελευταίες ημέρες, όπως η Ατλάντα, το Λος Άντζελες, η Φιλαδέλφεια, το Ντένβερ, το Σινσινάτι, το Πόρτλαντ, το Όρεγκον, το Κεντάκι και η Λούισβιλ.
Διαδηλώσεις ξέσπασαν το Σάββατο στο Ντάλας, το Σικάγο, το Σιάτλ, τη Σολτ Λέικ Σίτι και το Κλίβελαντ. Μονάδες της Εθνοφρουράς κινητοποιήθηκαν επίσης στο Οχάιο, το Μιζούρι, το Ουισκόνσιν και το Τενεσί.
Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης περιπολικό πέρασε μέσα από το πλήθος των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, που είχαν βγει στους δρόμους για δεύτερη ημέρα, αφού την Παρασκευή έγιναν περισσότερες από 200 συλλήψεις.



Υπάρχει σχέδιο πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής στις Η.Π.Α, το οποίο θα φέρει χάος…πτώση Τράμπ και ένα βήμα πιο κοντά την υλοποίηση των σχεδίων της Νέας Τάξης Πραγμάτων; Μήπως τέτοιες ειδεχθείς δολοφονίες από «κακούς λευκούς με εξουσία» σε «καλούς μαύρους» οδηγούν την ανθρωπότητα στο απόλυτο χάος με αποδιοπομπαίο τράγο τον Τράμπ και τις Η.Π.Α;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...