Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Φιρί –φιρί το πάνε για απαγόρευση της κυκλοφορίας.




Υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνητικού μηχανισμού που παρακολουθεί τη διασπορά της επιδημίας στη χώρα μας αλλά και το σύστημα ιχνηλάτησης κρουσμάτων, τοπικών αποκλεισμών κ.λπ, μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κίνησης στους δρόμους από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, για να αποφεύγεται η νυκτερινή μαζική εκτόνωση κυρίως νεαρών ατόμων με συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους.

Ακόμα μία επεισοδιακή νύχτα έζησε το βράδυ του Σαββάτου η περιοχή της Κυψέλης καθώς 400 περίπου άτομα πολίτες όσο και περιθωριακά άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία.
Συγκεκριμένα, τα περιθωριακά άτομα που συγκεντρώθηκαν έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα ως απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές που σημειώθηκαν νωρίτερα, για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ενώ προχώρησαν και σε ρίψη μολότοφ προς τους άνδρες της αστυνομίας.
Ο νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες σε καταστήματα στην Κυψέλη προκαλώντας ζημιές στην προσόψεις συνοικιακών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, ενώ την «πλήρωσαν» και κάποια οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.
Ολα ξεκίνησαν από μια πορεία κινητοποίησης με αφορμή την απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων στις πλατείες της περιοχής υπό τον φόβο της διασποράς του κορωνοϊού.
Έπειτα, καταγράφηκαν επεισόδια, όταν ομάδα αναρχικών έσπασε βιτρίνες ως απάντηση στις προσαγωγές της Παρασκευής και την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την αστυνομία.
Προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πατησίων, όπου είχαν στήσει «μπλόκο» τα ΜΑΤ, ώστε η ένταση να μη μεταφερθεί στο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...