Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Εδώ και τώρα επιστροφή στην ολική κανονικότητα.



Οι επιστήμονες, κατανοώντας προφανώς την ανάγκη να επανεκκινήσει με κάθε τρόπο -και κόστος- ο τουρισμός, εκτίμησαν ότι ο ιός δεν κολλάει στα αεροπλάνα, και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος κατάργησης της μεσαίας θέσης, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των πτήσεων προς τη χώρα μας. Λίγα 24ωρα αργότερα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δήλωνε δημοσίως ότι οι κλειστοί χώροι αποτελούν «εστίες υπερμετάδοσης» του ιού -εντάξει, το αεροπλάνο δεν πιάνεται, στο κάτω-κάτω ανοίγεις ένα παράθυρο και μπαίνει καθαρό αεράκι…
Στην αρχή ήταν η μάσκα που χαρακτηρίστηκε ακόμα και «επικίνδυνη», για να γίνει κατόπιν υποχρεωτική -και με την επιβολή προστίμου, και εν τέλει προαιρετική, τύπου «κόψτε τον λαιμό σας». Στη συνέχεια, η επιτροπή των ειδικών άρχισε να «κουνάει το δάχτυλο» για τον συνωστισμό σε πλατείες και παραλίες, έκλεινε όμως αδιάφορα τα μάτια σε… γλέντια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ή σε φιέστες τύπου «εγκαίνια της νέας πλατείας Ομονοίας με τυχαίους περαστικούς».
Με δύο-τρία κρούσματα ημερησίως, ήταν  κάπως δύσκολο να συγκρατήσεις τον κόσμο που θέλει να βγει έξω και να πιει ένα ποτό. Και θα βγει έξω και θ’ αγκαλιαστεί και θα φιληθεί και θα… συνωστιστεί. Ας άνοιγαν τα καταστήματα εστίασης, τα καφέ και τα μπαρ από την περασμένη Παρασκευή και όχι Δευτέρα, για να μην είχαμε εικόνες όπως στου Ψυρρή και αλλού.
Το ξέρουν όλοι, άλλωστε… Το βράδυ του Σαββάτου κολλάει, από το πρωί της Δευτέρας δεν θα κολλάει…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...