Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Στην Ελλάδα είσαι, οτι δηλώνεις.



Μία ασύλληπτη υπόθεση απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, που έπασχαν από ανίατες ασθένειες, αποκαλύφθηκε σήμερα, έπειτα από την ανακοίνωση ότι συνελήφθη “μαϊμού” γιατρός, οι πρακτικές του οποίου είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις ασθενείς, δύο εκ των οποίων ήταν παιδιά.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ανήλικους, 14 και 16 ετών, και έναν 76χρονο, που έπεσαν θύματα του 47χρονου και έχασαν τελικά τη ζωή τους. Συνολικά, όπως έχει προκύψει από την έρευνα, ο κατηγορούμενος έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 45 ασθενείς, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους, ενώ εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Ο 47χρονος Έλληνας συνελήφθη την Τρίτη σε περιοχή της Αττικής, με βάση σχετικό ένταλμα, κατηγορούμενος για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.
O 47χρονος εμφανιζόταν ως εξειδικευμένος γιατρός και έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν «θεραπείες» που τους πρότεινε ο ίδιος. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός. Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.
Προκειμένου να ενισχύει το «κοινωνικό - επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 47χρονος σε πολλές περιπτώσεις εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.
Κατάφερνε με τον τρόπο αυτό να εξαπατά ανυποψίαστους ανθρώπους, που βρίσκονταν σε ανάγκη, και να τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε μία περίπτωση είχε καταφέρει να αρπάξει με αυτή τη μέθοδο 15.000 ευρώ από ασθενή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...