Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

H Αρκούδα δείχνει τα δόντια της.





Η Ρωσία πραγματοποίησε την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Μόσχα, για να γιορτάσει μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες αργίες της, την Ημέρα Νίκης του δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου κατά της ναζιστικής Γερμανίας.
Σύμφωνα με το BBC ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αναβάλλει απρόθυμα την μεγάλη ετήσια γιορτή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού την 9η Μαΐου, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο. Η ετήσια παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία είναι πάντα μια ευκαιρία για τον Πούτιν να τονώσει τα ρωσικά πατριωτικά συναισθήματα, κατά τρόπο που θυμίζει τους σοβιετικούς χρόνους.


Το ανέκδοτο της ημέρας.
Δένδιας : “Η ΕΕ θα προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα”


Όμως ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ το έριξε στο ζεϊμπέκικο  λέγοντας ..«Μοιραζόμαστε την ανησυχία σας, συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τη δυναμική της κλιμάκωσης (της έντασης)». «θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε μια κοινή ατζέντα προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία σε αυτά τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και να αναζητήσουμε τον διάλογο με την Τουρκία προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και να ενισχύσουμε την περιφερειακή σταθερότητα».
«Κανείς περισσότερο από την Ελλάδα δεν έχει πιο σημαντικούς λόγους να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία γιατί στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες. Άλλωστε γι’ αυτό έγινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να γίνουμε καλοί γείτονες», τόνισε επισημαίνοντας πως θα είναι προς όφελος της ΕΕ, της Τουρκίας, της Ελλάδας «να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τις τρέχουσες δυσκολίες και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...