Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Δημοσιογραφικά ο Εβρος είναι φρούριο.



Στο Ορμένιο Έβρου, οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα τα ξημερώματα και βρήκαν 18 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν μπει από την περιοχή των Μαρασίων, να κυκλοφορούν ανενόχλητοι μέσα στο χωριό τους.
Μάλιστα, μετά από αναζήτηση σε κοντινή περιοχή, βρέθηκαν βρέθηκαν άλλοι 22. Δηλαδή μόνο στην περιοχή του Ορμενίου εισήλθαν σήμερα τουλάχιστον 40(!) λαθραίοι.
Αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά ένα φαινόμενο που συνεχίζεται εδώ κι αρκετές εβδομάδες με καραβάνια μεταναστών αν εισβάλλουν ανενόχλητα την ελληνική επικράτεια. Βλέπετε το επικοινωνιακό σόου τελείωσε για τον Κούλη την πρώτη φορά που επιχειρήθηκε γιουρούσι από τους κατατρεγμένους του Ερντογάν.
Οι κάτοικοι είναι εξαιρετικά αγανακτισμένοι, αφού θεωρούν πως τους έχουν κοροϊδέψει, καθώς όποτε ανοίγουν την τηλεόραση βλέπουν κυβερνητικά στελέχη να «κομπάζουν» σε φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους για το πως ο Έβρος είναι «φρούριο» και δεν περνούν παράνομοι μετανάστες.

Σήμερα με NAVTEX «χάραξαν» πάλι νότια της Κρήτης το «μότο» του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, «ETKİN CAYDIRICI SAYGIN» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει Αποτελεσματικοί, Αποτρεπτικοί, Αξιοσέβαστοι. Η Άγκυρα έχει προαναγγείλει την έναρξη γεωτρήσεων μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα εντός ολίγων μηνών. Οι NAVTEX που εκδίδει για πραγματοποίηση ναυτικών ασκήσεων νότια της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου είναι το προοίμιο των επόμενων κινήσεών της.

Σημειώνεται ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκέργκιν, αναφορικά με την πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει στην εφαρμογή του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου κάνοντας έρευνες και γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης και ανοιχτά της Λιβύης δήλωσε προ μερικών ημερών ότι «η Τουρκία λέει αυτά που κάνει και κάνει αυτά που λέει».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...