Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

ετοιμο το ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ Νο 2 "άρχισε" απο τούς μαθητές



Ξυπνάτε πριν είναι αργα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ Νο2;

Ο Χριστόφιας καταστέλλει κάθε μορφή αντίστασης στα σχέδια που του έχουν επιβάλει να εφαρμόσει;

Σήμερα 14η Νοεμβρίου 2008 παραμονή της μαύρης επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους έγιναν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από μαθητές και φοιτητές σε ολόκληρη την Κύπρο. Συγκεκριμένα έγιναν πορείες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.. Να επισημάνουμε ότι στους χώρους προσυγκέντρωσης βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή αστυνομικοί ένστολοι και μη, ασφαλίτες του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών και διάφοροι άλλοι οι οποίοι κατέγραφαν αριθμούς εγγραφής οχημάτων και φωτογράφιζαν τους πάντες.
Κατά τη διάρκεια της πορειών ακουστήκανε συνθήματα όπως ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ κτλ
κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλλάς δέχτηκαν απροκάλυπτα επίθεση από τη Μ.Μ.Α.Δ. (ΜΑΤ) όπου και τραυματίζουν 4 μαθητές ηλικίας δεκατεσσάρων και δεκαπέντε χρονών. Κατά την διάρκεια της εμπλοκής «γνωστός» υψηλόβαθμος αξιωματικός του Γ.Σ.Π. (Γραφείο Συλλογής Πληροφοριών) απείλησε μαθητές ότι θα τους εξοντώσει και θα τους γαμ…. μπροστά στους συνάδελφους του.
Δεν μας τα λέει καλά ο κύριος Χριστόφιας εάν αληθεύουν όλα αυτά.

http://promhtheas.blogspot.com/2008/11/blog-post_7567.html

Σε Λευκωσία και Λεμεσό Με επεισόδια αμαυρώθηκαν οι αντικατοχικές εκδηλώσεις

Λεμεσός: Με επεισόδια σε Λευκωσία και Λεμεσό αμαυρώθηκαν οι αντικατοχικές εκδηλώσεις μαθητών και φοιτητών για καταδίκη της επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας εκατοντάδες διαδηλωτές - μέλη του Εθνικού Μαθητικού Κινήματος συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, όταν φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, επιχείρησαν να περάσουν μέσα στη νεκρή ζώνη. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, είπε ότι τα επεισόδια δεν ήταν σοβαρά και τερματίστηκαν με παρέμβαση της Αστυνομίας. Εκτός από μικροσυμπλοκές, πρόσθεσε η αντικατοχική εκδήλωση, με τη συμμετοχή περίπου 600 μαθητών και φοιτητών, κύλησε ομαλά.

http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=334&id=590045

Ένταση και καβγάδες στις αντικατοχικές εκδηλώσεις

ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ: Τρεις ομάδες με διαφορετικές σημαίες και συνθήματα
ΤΗΣ ΑΝΤΡΗΣ ΔΑΝΙΗΛ
Αντικατοχική εκδήλωση με σύνθημα «Όλοι μαζί να πέσει η κατοχή - Λύση για Επανένωση, Λευτεριά, Επιστροφή, πραγματοποίησαν εκατοντάδες μαθητές των Λυκείων της Λάρνακας, στην παραλία των Φοινικούδων, καταδικάζοντας την επέτειο ανακήρυξης τους ψευδοκράτους. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών. Με πινακίδες και συνθήματα «Η Κύπρος θα νικήσει, ποτέ δεν θα λυγίσει», «η Κύπρος ανήκει στο λαό της», «Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο» και «Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια», οι μαθητές της Λάρνακας συγκεντρώθηκαν μπροστά από την εξέδρα και κρατώντας σημαίες φώναζαν συνθήματα κατά του ψευδοκράτους.

Συγκρούσεις μεταξύ μαθητών - αστυνομικών
Αντικατοχική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Λήδρα Πάλας χθες το πρωί, όπου συμμετείχαν μέλη της Αυτόνομης Κίνησης Μαθητών ΕΦΕΝ, της ΕΜΑΚ και μέλη του Αγώνα της φοιτητικής παράταξης του ΚΣ ΕΔΕΚ.
Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο ομαλά όσο στο γήπεδο Λευκόθεο, αφού δημιουργήθηκαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομικής δύναμης, όταν μαθητές και φοιτητές προσπάθησαν να εισέλθουν στη νεκρή ζώνη και η αστυνομία στάθηκε εμπόδιο σε αυτή τους την πράξη. Λόγω της ισχυρής αστυνόμευσης, οι συγκρούσεις έληξαν γρήγορα και χωρίς να τραυματιστεί κανείς από τα δύο στρατόπεδα. Μετά την αποχώρησή τους από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, δημιουργήθηκαν κάποια μικροεπεισόδια σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Συμπλοκές μεταξύ μαθητών και στη Λεμεσό
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Με επεισόδια μεταξύ μαθητών σημαδεύτηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας των σχολείων της Λεμεσού, για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Δεκάδες μαθητές απομακρύνθηκαν από το χώρο της εκδήλωσης έξω από το κτήριο της Επαρχιακής Διοίκησης και μετέβησαν στην οδό Θεσσαλονίκης, όπου άρχισαν να συμπλέκονται με μαθητές άλλου σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν κάποιοι να τραυματιστούν ελαφρά. Η συμπλοκή των μαθητών που χρησιμοποίησαν ιστούς των σημαιών που κρατούσαν και ξύλα, συνεχίστηκε για είκοσι περίπου λεπτά, μέχρι που αφίχθη η Αστυνομία και οι μαθητές αποχώρησαν.
Τα επεισόδια έγιναν μπροστά στα μάτια διερχομένων, που έντρομοι έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ σε κάποια στιγμή μαθητές κυνήγησαν στις οροφές πολυκατοικιών της περιοχής τηλεοπτικά συνεργεία που κινηματογραφούσαν.

Στην Πάφο τραγουδούσαν
ΤΗΣ ΜΗΛΙΤΣΑΣ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ

«Τούτη η φλόγα δεν σβήνει
Τούτη η μάχη δεν παύει
Χίλια χρόνια κι αν περάσουν
Δεν πεθαίνουμε σκλάβοι»

Τραγουδώντας τους στίχους αυτούς, οι μαθητές και μαθήτριες απ' όλα τα γυμνάσια και λύκεια της Πάφου, καθώς και τεχνικής σχολής, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και ακολούθως συγκεντρώθηκαν στην πλατεία δημαρχείου, όπου εκεί οργάνωσαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πατριωτικά τραγούδια. http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/85795

Έπαιξαν ξύλο για το ψευδοκράτος

http://alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&page=&design=default&nptext_id=25228

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...