Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Η «διφορούμενη» ανακοίνωση του πατριαρχείου


Η ανακοίνωση του πατριαρχείου

«Σήμερον, 28ην Νοεμβρίου 2008, ενεφανίσθη, κατόπιν προσκλήσεως, ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ.κ. Εφραίμ, συνοδευόμενος υπό του Μοναχού Αρσενίου.

Ο Αρχιμ. Εφραίμ ενημέρωσε τον Οικουμενικόν Πατριάρχην και τους Συνοδικούς Αρχιερείς δια τας θέσεις της Μονής του επί του ανακύψαντος γνωστού θέματος και απήντησεν εις τεθείσας αυτώ ερωτήσεις. Εν τέλει ο Ηγούμενος Εφραίμ εδεσμεύθη όπως επιστρέφων εις την Μονήν του, θέση ενώπιον της Αδελφότητος αυτής την πρόθεσίν του να αποσυρθεί άχρι καιρού εκ των διοικητικών και διαχειριστικών ευθυνών της Ηγουμενείας, την δε απόφασίν των υποβάλη εις την Μητέρα Εκκλησίαν μέχρι της προσεχούς Τρίτης 2ας Δεκεμβρίου.

Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον δηλοί επί τη ευκαιρία αφ΄ενός μεν ότι θα συνεχίση το ενδιαφέρον του δια την όλην υπόθεσιν εντός των πλαισίων των εκ των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Ορους αρμοδιοτήτων αυτού, αφ΄ετέρου δε ότι έχει εμπιστοσύνην εις την Δικαιοσύνην η οποία και επελήφθη του θέματος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου».


Τι σημαίνει Παναγιώτατε να θέση ενώπιον της αδελφότητος την προθεσιν του να αποσυρθεί άχρι καιρού εκ των διοικητικών ; και εάν η αδελφότης δεν συμφωνήσει όπως είναι μέσα στις πιθανότητες; Εσείς δεν γνωρίζατε τίποτα για τις «δραστηριότητες» του εφραιμ; η εκκλησία της Ελλάδος είναι πλέον μετά την απώλεια του μακαριστού Χριστόδουλου εις τας χείρας σας. Είναι δυνατόν και θέλετε να πιστέψουμε ότι «αγνοούσατε» τα πάντα ; το φανάρι είναι τόσο «παντοδύναμο» που έχει μπει «κανονικά» παντού. Αυτά τα «θέματα» δεν λύνονται με «διφορούμενες» ανακοινώσεις. ξέρετε ότι δεν μπορείτε να «επιβάλλετε» την οποία απόφασή σας. στην αδελφότητα του Αγίου Όρους και το τι θα αποφασίσει η σύναξη των γερόντων δηλαδή αλλαγή ηγούμενου η όχι Διότι αν δεν δεχθεί την «απόφαση» του Πατριαρχείου, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, παραμένει ηγούμενος. Και η οποία απόφαση θα υποβληθεί απλώς στο πατριαρχείο, για επικύρωση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ, ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ …..

Los reyes de la baraja
Si tu madre quiere un rey,
la baraja tiene cuatro:
rey de oros, rey de copas,
rey de espadas, rey de bastos.
« federico garcia lorca »

Πιστος ο Νομαρχης Ροδοπης κ. Γιαννακιδης στην κυβερνητικη τακτικη της παραπληροφορησης και της αποκρυψης, δεν ελαβε ακομη θεση για το μεγαλυτερο σκανδαλο του αιωνα, που ταλανιζει την χωρα μας, αυτό της Βιστωνιδας.
Ας μην γελιομαστε όλα ξεκινησαν από την Ροδοπη μετα την παραχωρηση και την αναπομπη της λιμνοθαλασσας της Βιστωνιδας στον ηγουμενο Εφραιμ και στον συνεργατη του Αρσενιο.
Ως «αποφοιτος με αριστα της σχολης του Πανικα Ψωμιαδη», και σημερα ακομη υποδυεται τον ανευθυνο,εμφανιζεται ενδομυχα «παραλανηθεις» και σιωπα.
Ο στοχος του είναι ολοφανερος «λουφα και παραλλαγη» μεχρι να περασει η μπορα. Αποπροσανατολισμος και αποποιηση ευθυνων.
Επαναλαμβανουμε το ονομαζομενο σκανδαλο –Βιστωνιδα-Βατοπεδιο ξεκινησε από τη Ροδοπη και μερος της ευθυνης αναλογει και στον κ. Γιαννακιδη.
Αποδεικνυεται από τα δεκαδες εγγραφα, που ανταλλαχθηκαν μεταξυ των συναρμοδιων υπουργειων και των Νομαρχιων Ξανθης και Θεσσαλονικης.
Ερωτημα: Στη Νομαρχια Ροδοπης ποτε δεν εφθασε καποιο εγγραφο, δεν εγινε καποια συζητηση μεταξυ του Νομαρχη και του Βατοπεδιου;
Μαγικα πεταξε μια εκταση 85000 στρεμματων;
Μηπως είναι παραλογο το ερωτημα μας; Θα το κρινει ο Λαος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Ο βουλευτης Ροδοπης και μελος της εξεταστικης επιτροπης κ. Γ. Πεταλωτης, αποκαλυψε σε συνεντευξη του στο MEGA προσφατα, ότι τον επισκεφθηκε ο μοναχος Αρσενιος, ως προεδρο του Δικηγορικου Συλλογου, για να συζητησουν το θεμα Βιστωνιδα κατά την περιοδο της γνωστης επιμαχης δικης και «εφαγε» πορτα από τον βουλευτη. Κατά καποιο τροπο ο μοναχος Αρσενιος προσεβαλε τον κ. Πεταλωτη, όταν συνειδητοποιησε ότι δεν περνανε τα αβασιμα επιχειρηματα του σε ότι αφορα το ιδιοκτησιακο καθεστως της λιμνοθαλασσας της Βιστωνιδας και του ειπε: «Εσεις κ. Πεταλωτη δεν γνωριζεται από οικονομια και αναπτυξη».!!!!
Ο δημαρχος Αιγειρου κ. Λιτσος, σε συνεντευξη του στην ΔΕΛΤΑ TV, στον δημοσιογραφο κ. Δ. Δουκα αποκαλυψε επισης ότι μοναχοι του Βατοπεδιου, τον συναντησαν πλειστακις και συζητησαν το θεμα Βιστωνιδα!!!!!

ΕΡΕΥΝΑ
Από ερευνα που εγινε από τους «Los Decamisados” διαπιστωθηκε ότι ο Νομαρχης Ροδοπης, ειχε πολλες μα παμπολες συναντησεις με τους μοναχους με υπηρεσιακους παραγοντες και με πολιτικους.
Ο Νομαρχης Ξανθης, ο δημαρχος Ξανθης, ο Μητροπολιτης Ξανθης, ο δημαρχος Βιστωνιδας, ο κ. Ξυνιδης, ο κ. Πεταλωτης, κατεθεσαν στην εξεταστικη επιτροπη, και μεχρι αυτή την ωρα ο Νομαρχης Ροδοπης «ποιει την
Βιστωνιδια νησσαν».
Πως είναι δυνατον να μην γνωριζει ο κ. Γιαννακιδης, και να μην ομιλει για τα σκανδαλωδη γεγονοτα του αιωνα που συνεβησαν «κατω από τα ποδια του», ακριβως μετα την αναληψη των καθηκοντων του το 2002!!!
Καλως, να παραδεχθουμε ότι ο κ. Γιαννακιδης δεν γνωριζε για τα σκανδαλωδη γεγονοτα που συνεβαιναν. Δεν γνωριζε και ο κ. Στυλιανιδης, «κοτζαμ» υπουργος της κυβερνησης Καραμανλη.
Ψηφισθηκαν από τον Λαο της Ροδοπης, για να υπερασπιζονται τα δικαιωματα της περιοχης τους.
Αν δεν γνωριζαν ή δεν γνωριζουν, είναι αναξιοι να μας εκπροσωπουν στην βουλη και στην Νομαρχιακη Αυτοδιοικηση.
Εκτος και αν η «ομερτα», δεν επιτρεπει τον κ. Γιαννακιδη να πει «ποια αορατη δεξια χειρ» κινουσε τα νηματα του σκανδαλου Βιστωνιδα και σημερα μεταλλαγμενου σε σκανδαλο Βατοπεδιου, Ραιδεστου, Μικρας,Ουρανουπολης κλπ.
Είναι δυνατον να μην γνωριζε το τι συνεβαινε κατω από τα ποδια του ο κ. Γιαννακιδης, όταν στην παραλιμνια περιοχη της Βιστωνιδας «κανανε πιατσα» τα τοπογραφικα συνεργεια του ρασοφορου Τοπογραφου Μηχ/κου παπαΔημητρη Βασιλειαδη, στελεχους της Μητροπολεως Μαρωνειας και Κομοτηνης!!!!!
Αποτυπωθηκαν 27000 στρεμματα γονιμης γης, τοποθετηθηκαν πανω από 250 σημεια, αποτυπωθηκαν προσφυγικες ιδιοκτησιες, κοινοχρηστες εκτασεις (τα ψαρια δεν γνωριζουμε αν κι’ αυτά αποτυπωθηκαν), ισως αποτυπωθηκε και το οικοπεδο ιδιοκτησιας του κ. Γιαννακιδη, που βρισκεται βορεια του οικισμου Φαναριου, στα ορια της συνθηκης Ramsar.
Αποτυπωθηκε όμως το οικοπεδο του δημαρχου κ. Λιτσου που βρισκεται εντος των οριων της Συνθηκης Ramsar.
Και δεν γνωριζε τιποτε ο κ. Γιαννακιδης!!! Εμ, τι Νομαρχης είναι ο κ. Γιαννακιδης, Είναι ο κ. Αρης μονο το παιδι των Media και του life-style ;
Ο Τοπογραφος Μηχ/κος κ. Κ. Πετουσης, εδωσε συνεντευξη για το σκανδαλο Βιστωνιδα, στην εγκριτη δημοσιογραφο κ. Μαρια Νικολαου , δημοσιευθηκε στην εφημεριδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στις 29/9/08, όταν ξεκινησε το σκανδαλο Βιστωνιαδα. Ο κ. Κ. Πετουσης κατεθεσε στην εξεταστικη επιτροπη, κι’ αυτά δεν τα γνωριζει, ο υποδυομενος τον «ρολο» του Νομαρχη κ. Γιαννακιδης ;

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ
Ο μοναδικος «υπερασπιστης» της Ροδοπης, είναι ο Λευκαδιτης συντροφος Τοπογραφος Μηχ/κος Κωστας Πετουσης. Ο οποιος στις τελευταιες κομματικες εκλογες για την αναδειξη της Νομαρχιακης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ, ηταν υποψηφιος. Ελαβε πολλες ψηφους, δεν εκλεχθηκε όμως, Τελικα γνωριζε πολλα σε ότι αφορα το σκανδαλο Βιστωνιδα και Βατοπεδιο, και η «Πολιτικη ΚΑΜΟΡΑ», κατακρεουργησε τους δυο υποψηφιους Τοπογραφους Μηχ/κους, (Πετουση και Καραμπαση).
Γιατι, με την εκλογη τους ως μελη της Νομαρχιακης Επιτροπης ΠΑΣΟΚ Ροδοπης, θα αποκτουσαν προσβασεις στην Χαριλαου Τρικουπη, και καποια στιγμη θα ενημερωνοταν ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιωργος Παπανδρεου για το grosso colpo, δεν συνεφερε στην «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΜΟΡΑ».
Συντροφοι, Πετουση και Καραμπαση, οι “Los Decamisados”, σας ψηφισαμε γιατι και εμεις γνωριζαμε αρκετες λεπτομερειες του σκανδαλου Βιστωνιδα. Ασχετα αν «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΜΟΡΑ» προσποιοταν την υπνωτισμενη και παραπλανημενη.


«ΟΙ ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ»
Εν τω μεταξυ το ιδιο χρονικο διαστημα, ο Νομαρχης Ροδοπης και ο δημαρχος Αιγειρου κ. Λιτσος, με συνεντευξεις τους, ανακοινωναν ότι στην παραλιμνια περιοχη της Βιστωνιδας θα αναπτυχθει ο «Θρησκευτικος Τουρισμος», κι’ αλλα πολλα…… εναλλακτικα ειδη τουριστικης αναπτυξης!!!!!
Καποια στιγμη το διδυμο Εφραιμ –Αρσενιος, πληροφορηθηκαν ως φαινεται, ότι εντος των εκτασεων της Συνθηκης Ramsar, απαγορευεται η δομηση όπως αυτοι την σχεδιαζανε ή οι πιθανοι αγοραστες της συμμοριας της Θεσαλονικης.
Αρα μονον νερο θα αποκτουσαν ο Εφραιμ και ο Αρσενιος, δηλ. επαιξαν και εχασαν.
Όπως αποδειχθηκε τελευταια, το Βατοπεδιο δεν θα εκμεταλλευοταν την οικοπεδικη εκταση των 24000 στρεμματων που ανηκει στον Νομο Ροδοπης, αλλα θα την εκποιουσαν στην εταιρεια «Ανθεμιας» και στην Rassadel, και οπου αλλου φαντασθει ο ανθρωπινος νους.
Μετα την αποτυχια, τεθηκε σε εφαρμογη το 2ο σχεδιο για την αποκτηση οικοπεδικης αξιας αυτων των γεωργικων και χερσων εκτασεων.
Ο Νομαρχης Ροδοπης και οι δημαρχοι των παραλιμνιων δημων, με την αμεριστη συνδρομη του Υπουργου κ. Στυλιανιδη, και των υπαλληλων των πολιτικων του γραφειων στην Κομοτηνη και στην Αθηνα, συναντηθηκαν με τον υπουργο ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλια, με σκοπο να του εισηγηθουν προφορικα την αλλαγη των ορων δομησης της παραλιμνιας περιοχης της Βιστωνιδας, δηλ. της συνθηκης Ramsar όπως προβλεποταν από την ΚΥΑ του 1998.
Ο σαρακατσανος ΥΠΕΧΩΔΕ τους απεπεμψε, γιατι δεν αποδεχτηκε τις πονηρες προτασεις τους.
Σαρακατσανος ο υπουργος σε πουλαει και αγοραζει!!!!!!!!
Επαναληφθηκαν, οι επισκεψεις στον Γ.Γ. ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κατσικη, σε υπηρεσιακους λειτουργους με εμπειρια, αφου χρονια χειριζονται τα θεματα της Συνθηκης Ramsar, χωρις αποτελεσμα όμως.

ΝΕΑ ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΙΑ
Οι μπαγαποντηδες αρχηγετες, δεν υποχωρησαν .
Και για να «νομιμοποιηθουν» οι προτασεις τους για αλλαγη των ορων δομησης, χρησεις γης κτλ, ανεθεσαν την:
«ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ»
Οι μπαγασηδες την Ξανθη την αφησαν εκτος, σαν να είναι άλλη Ελλαδα, ή δεν δεχθηκε ο Νομαρχης Ξανθης τα τερτιπια της Ροδοπης.
Ο αναδοχος μελετητης (απ’ ευθειας αναθεση) κ, Χριστοδουλος Αγγελοπουλος Δρ. Γεωλογος Μηχ/κος-Περιβαλλοντος με εδρα την Καλαμαρια Θεσσαλονικης,
εκπονησε την μελετη και την υπεβαλε στην Νομαρχια Ροδοπης με ημερομηνια 16-2-05.
Εκτος των «αλλων φιλοσοφημενων σκεψεων» της μελετης, στην παραγραφο 2.1 του κεφαλαιου 2 αναφερεται ρητα:
«Ιστορικα, αν παραμεινουμε στα μεταπολεμικα χρονια η πλεονεκτικη γεωγραφικη θεση της περιοχης, θεωρουνταν περισσοτερο μειονοκτικη, λογω της απομονωσης της περιοχης από την υπολοιπη Ελλαδα, ως συνοριακη περιοχη, στο βορειοανατολικο ακρο της «ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ». Επομενως οι συνθηκες στην περιοχη, σε μια μακροχρονια περιοδο 40 ετων χαρακτηριζονταν από την απομονωση….» και λοιπα φαιδρα.
Αυτές τις οδηγιες ελαβε ο μελετητης αυτές ακολουθησε, και ελεγχθηκε συμφωνα μ’ αυτές από τον Νομαρχη Ροδοπης και τον περιγυρο του αφου δεν εγκριθηκε από το Νομαρχιακο Συμβουλιο. (Ο κ. Στυλιανιδης αυτή την χρονικη περιοδο ηταν υφυπουργος Εξωτερικων).
Αυτοι είναι οι λογοι που ο υπουργος ΥΠΕΧΩΔΕ, υπεγραψε εσπευσμενα μετα το «σκασιμο» του σκανδαλου «Βιστωνιδα-Βατοπεδι» την ΚΥΑ 2008 με μικροαλλαγες από την ΚΥΑ του 1998 (δικαιες αλλαγες) για να μην μπλεξει και ο ιδιος σ’ ένα νέο σκανδαλο, και να «προκανει» την οικοπεδοποιηση της παραλιμνιας περιοχης, τοσες προσβασεις εχουν οι καλογεροι στις Βρυξελλες.

ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ
Ο Μελετητης μπορουσε ν’ αρνηθει; Το μεροκαματο είναι δυσκολο,πως να ερθει σε αντιθεση με τους φωστηρες μας. Όχι βεβαια, αφου με προσχημα και παλι την μειονοτητα, θελησαν να «συγκινησουν την Αθηνα».
Παντα η μειονοτητα χρησιμοποιουνταν, αναλογα με τα συμφεροντα των αρχηγετων,(Πολιτικα, Οικονομικα κτλπ). Αλλα το ετος 2005 κ,κ, Αρη Γιαννακιδη και Δημαρχοι Μαρωνειας, Σιδηροχωριου, Ιασμου και Αιγειρου, είναι ντροπη!!!!!
Ακομη ως φαινεται, οι τοπικοι αρχηγετες δεν συνειδητοποιησαν, ότι η Ελλαδα ανηκει στη Ενωμενη Ευρωπη, και τετοια χουνερια δεν περνανε στην Ευρωπη.
Οι μειονοτητες, γενικα, αναλογα με το τι θελουνε να επιτυχουν οι παραγοντες, αλλοτε είναι εμποδιο στην αναπτυξη, και αλλοτε καρντασια, ετσι δεν είναι κατά «συμπτωση» Νομαρχη κ. Αρη Γιαννακιδη ;!!!!
Σ’ αυτην την περιπτωση εξυπηρετουνταν τα ιερα συμφεροντα του Βατοπεδιου και της λεγομενης συμμοριας της Θεσσαλονικης. Αυτές οι τακτικες θυμιζουν 10ετιες που ευχομαστε να μην τις ξαναδουμε.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΟΥΤΟΠΙΑ
Επαναλαμβανουμε ότι το σκανδαλο του αιωνα αφετηρια εχει την Βιστωνιδα και στην συνεχεια μεταλλαχθηκε σε σκανδαλο του Βατοπεδιου.
Η εξεταστικη επιτροπη της βουλης, ξεκινησε τις ανακρισεις από το τελος. Για να ξετυλιχθει το κουβαρι του σκανδαλου, και να ξεκαθαρισουν τα πραγματα μια για παντα κατά τις ταπεινες μας σκεψεις πρεπει ισως να κληθουν, ως μαρτυρες, με προταση του μελους της εξεταστικης επιτροπης βουλευτη Ροδοπης κ. Γ. Πεταλωτη, γιατι στη Ροδοπη βρίσκεται η ακρη του σκανδαλωδους κουβαριου:
1)Ο υπουργος κ. Στυλιανιδης
2)Ο Νομαρχης Ροδοπης κ. Αρης Γιαννακιδης
3)Ο Τοπογραφος Μηχ/κος παπαΔημητριος Βασιλειαδης, που αποτυπωσε,την περιοχη, και υπηρετει στην Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης,
4)Ο δικηγορος κ. Ζαφειριος Μεκος , ο οποιος είναι δικηγορος της επιμαχης δικης, η οποια ξεθαφτηκε μετα 4 χρονια. Γιατι μονο ο κ. Πελεκης;
5)Οι εμπλεκομενοι δημοσιοι λειτουργοι της Νομαρχιας Ροδοπης και της Περιφερειας Ανατολικης Μακεδονιας και Θρακης.
Μονον με προσπαθειες μεγαλες μπορουν να ξεκαθαρισουν τα πραγματα,όπως ξεκαθαρισαν στην Θες/νικη, μετα την απολογια του Νομαρχη κ. Παναγιωτη Ψωμιαδη. Και ο κ. Ψωμιαδης στα τηλεπαραθυρα κρατουσε μυστικα (από την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα) όταν κληθηκε στην εξεταστικη, «ενωπιος ενωπιω» τα ειπε όλα.

Reportaje: Emilio Salvatore-Dolores Ibaruri (Pasionaria)-Ernest Hemingwey

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...