Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΟΜΠΑΜΑ ο νέος πρόεδρος των Η.Π.Α


Αυτό το πόστ ήταν να δημοσιευθεί πριν από πολύ καιρό αλλά θεωρήσαμε σωστό να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να είναι και επίκαιρο. ο τίτλος του τα λέει όλα και δεν θέλουμε να κουράσομε τους αναγνώστες με μεγάλες αναλύσεις .Φυσικά δεν είμαστε εμείς οι «προφήτες» ούτε οι «παντογνώστες» .Το ποιος θα βγει πρόεδρος το γνωρίζανε σχεδόν όλοι όσοι «ασχολούνται» με την πολιτικη αλλά έπρεπε να γίνετε «παιχνίδι»από τα ΜΜΕ για να έχουν να γράφουν οι «ειδικοί», να γεμίζουν τις φυλλάδες τους με διάφορες εικονικές αναλύσεις για τα οφέλη και τα κέρδη από την εκλογή του Ομπαμα η του Μακειν, να «πέφτει» και το «μέσον» η «διασύνδεση» ανάλογα το πια πλευρά αποφασίζουμε να «πατρονάρομε» η να «υπηρετήσομε». Εδώ κόντεψε να διαλύσει ο πλανήτης για να βγει ο Ομπαμα και κανένας δεν «πήρε» είδηση. Για τους «γνώστες»η εκλογή του ως Πρόεδρος είχε «κλείσει» όταν ανέλαβε ο διάσημος πολωνοαμερικανός αναλυτής γεωστρατηγικής πολιτικής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και σύμβουλος επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την wikipedia.

Δάσκαλος και μέντορας της Κ. Ράις σε θέματα διεθνών σχέσεων υπήρξε κάποιος Τσεχοσλοβάκος (και με εβραϊκές ρίζες) διπλωμάτης, ο Γιόζεφ Κορμπέλ (Josef Korbel, 1909-1977), που μετά την κατάληψη της εξουσίας στην Τσεχοσλοβακία από τους κομμουνιστές το 1948 κατάφυγε στις ΗΠΑ, όπου επί σειρά ετών δίδαξε διεθνή πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, εκεί όπου σπούδασε η Κ. Ράις, η πρώτη μαύρη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν η αλήστου μνήμης Μαντλήν Ολμπράιτ [Madeleine Albright, 1937]. Το επώνυμο Ολμπράιτ οφείλεται στον πρώτο της σύζυγο. Το πλήρες όνομα της Μαντλήν, όταν γεννήθηκε το 1937, ήταν Μαρί Γιάνα Κορμπέλοβα. Κορμπέλοβα εκ του Κορμπέλ! Ο Γιόζεφ Κορμπέλ, μέντορας της Κ. Ράις, ήταν ο πατέρας της Μ. Ολμπράιτ!

Ο Γ. Κορμπέλ ήταν στενός φίλος του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι [Zbigniew Brzezinski, 1928] -γιου του Πολωνού διπλωμάτη Ταντέους Μπρεζίνσκι [Tadeusz Brzezinski, 1896-1990]- και συμβούλου εθνικής ασφαλείας του προέδρου Κάρτερ αλλά και δεξί χέρι του Ντ. Ροκφέλλερ [David Rockefeller, 1915] σε λέσχες όπως η Μπίλντερμπεργκ και η Τριμερής Επιτροπή και εκ των στρατηγικών νοών του αμερικανικού κατεστημένου. Με τη σειρά του, ο Ζ. Μπρεζίνσκι έχει παντρευτεί κάποια Έμιλυ Άννα Μπένες, κόρη* ενός κάποιου Έντβαρντ Μπένες (Edvard Beneš, 1884-1948] που είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της Τσεχοσλοβακίας επί σειρά ετών (1918-1935) και αργότερα πρόεδρος της χώρας (1935-1938 και 1945-1948). Ο Γ. Κορμπέλ ήταν στενός σύμβουλος του Ε. Μπένες…

Η Μ. Ολμπράιτ ξεκίνησε τη διπλωματική της καριέρα κοντά στον Ζ. Μπρεζίνσκι, όταν εκείνος ήταν σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ. Ο γιος του Μπρεζίνσκι, Μαρκ, ήταν σύμβουλος του Τζων Κέρρυ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής όταν ο τελευταίος διεκδίκησε την προεδρία των ΗΠΑ το 2004. Το International Crisis Group είναι του Μπρεζίνσκι,

http://underinformation.wordpress.com/2008/02/25/brzezinski/

http://www.phileleftheros.com/main/showarticle_prt.asp?id=520395

http://dpo.gr/files/chess.pdf

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3768811&textCriteriaClause=

http://www.greeknewsonline.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8751&mode=thread&order=0&thold=0

http://www.ardin.gr/page/article.php?id=ARDIN_I_12-S_3-A_5

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=559791

Τώρα το τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη και ειδικά για εμάς τους Έλληνες; υπάρχουν πολλά σενάρια για τα οποία θα επανέλθουμε αναλυτικά. Το πιθανότερο πάντως είναι η «εποχή του Μπους» μετά από κάποιο εύλογο διάστημα να μοιάζει «παιδική χαρά», αν επαληθευτούν έστω και τα μισά από όσα λέγονται. ΙΔΩΜΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...