Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Οι Kολοσσοί «συμμάχησαν» για το λιμάνι ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


επιχειρηματικοί κολοσσοί δημιούργησαν «παράδοξες» συμμαχίες για να πάρουν» το «έργο στον παραλιακό του λιμανιού!

Στο διαγωνισμό μετείχαν τελικα με «προσφορες» δύο εταιρίες αλλά «ένωσαν» τις δυνάμεις τους οι Μπόμπολας-Λάτσης και ΑΒΑΞ! Ως ΑΚΤΩΡ - J & P ΑΒΑΞ και LAMDA DEVELOPMENT SA
Η δεύτερη είναι η εταιρεία ΑΚΡΟΠΟΛ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗΣ ΑΕ που όμως είχε προκριθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού σε κοινοπραξία μαζί με τις εταιρείες ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ και ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ. Όμως μία μέρα πριν από την κατάθεση προσφορών, δηλαδή η εταιρεία ΑΚΡΟΠΟΛ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗΣ ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κρήτης που έχει την ευθύνη δημοπράτησης του διαγωνισμού πως οι άλλες δύο εταιρείες που συμμετείχαν στην κοινοπραξία αποσύρθηκαν και θα καταθέσει μόνη της προσφορά Ένα επίσης ερωτηματικό είναι αν η ΑΚΡΟΠΟΛ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗΣ νομιμοποιείται να καταθέσει προσφορά αφού η προκήρυξη ναι μεν προβλέπει τη συνένωση εταιρειών που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση, όχι όμως και την αποχώρηση εταιρειών από κοινοπρακτικά σχήματα. Την τελική απόφαση θα πάρει η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού που θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες καθώς θα πρέπει να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές που κατατέθηκαν από τις δύο εταιρείες

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως στην κοινοπραξία που συμμετέχει πλέον τελικα στο διαγωνισμό στην ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ συμμετέχουν οι 2 μεγαλύτεροι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας και ένας μεγάλος όμιλος στο χώρο του REAL ESTATE, η εταιρεία LAMDA DEVELOPMENT SA του ομίλου Λάτση.

Το σχέδιο που φτάνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι ασφαλώς εκείνο που διεκδικούν εταιρίες αυτού του βεληνεκούς αλλά η μαρίνα. Εκεί είναι «το ψητό»
Ποια πρόσωπα είναι πίσω από τις εταιρείες;

οι Μπόμπολας, Λάτσης, Παρασκευαίδης, Ιωάννου, Γεραρχάκης, Κουβαράς, Σγαρδέλης, Χαραγκιώνης είναι τα μεγάλα «αφεντικά» των εταιρειών που «πηραν» το λιμάνι του Ηρακλείου. Ήδη η εταιρεία του Μπόμπολα ΑΚΤΩΡ έχει εμπλακεί στο φράγμα Αποσελέμη, ο Χαραγκιώνης φτιάχνει το κτίριο “Απόλλων” και ο ΑΒΑΞ το έργο του δρόμου στην Μεσαρά.
Με έργο αυτό ξεκινά ουσιαστικά η «αξιοποίηση» και ανάπλαση του λιμανιού, που ως η κύρια οδός ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ηρακλείου με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και κύρια «πύλη» της πόλης, θα αναδείξει το χαρακτήρα του σαν κεντρικό σημείο συγκέντρωσης λειτουργιών και δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας, θα συμβάλει στην οικονομική και διοικητική της ανάπτυξη εξυπηρετώντας τους παρακάτω στόχους:

- Τουρισμός υψηλής στάθμης. (να η μαρίνα και οι Άραβες) βλέπε ακτωρ ντουμπάι

- Βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

- Δημιουργία ευκαιριών για δραστηριότητες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

- Προστασία και ανάδειξη ιστορικού περιβάλλοντος.

- Τόνωση της επιχειρηματικότητας και κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων.

- Τόνωση της απασχόλησης.

- Αξιοποίηση της περιουσίας του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου χωρίς να αναγκαστεί ο Οργανισμός να διογκώσει τη διαχειριστική του λειτουργία και να αυξήσει το προσωπικό του. (Θα τα διαχειριστούμε εμείς )

Η σύμβαση παραχώρησης θα συναφθεί μεταξύ του Οργανισμού Λιμένα ως κύριου του έργου και του αναδόχου / παραχωρησιούχου αφετέρου. Εξασφαλισμένο χρηματικό αντάλλαγμα για τον ΟΛΗ καθορίζεται το ποσό των 2.300.000 ευρώ εκ των οποίων 2.000.000 ευρώ κάθε χρόνο ως πάγιο τέλος καθώς και μεταβλητό τέλος σαν ποσοστό των εσόδων με ελάχιστο όριο το ποσό των 300.000 ευρώ. Μετά το πέρας της περιόδου παραχώρησης των τριάντα ετών, το «έργο» καθώς και τα αποτελέσματά του θα περιέλθουν στην κατοχή του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

IXNOS: Και τώρα το μεγάλο ερώτημα: πριν από μερικές ημέρες σταμάτησε τις εργασίες στο φράγμα αποσελεμη ο Κος ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ λόγω ελλείψεως πιστώσεων καταγγέλωντας την σύμβαση. βλέπε ΠΡΕΖΑ ΑΚΤΩΡ:ΑΦΟΥ ΕΚΟΨΑΝ 70.000 ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΕΥΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ...ΤΩΡΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΓΙΑ 5 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ...

Και τώρα «χτύπησε» και στην ουσία «πήρε» το μεγάλο «φιλέτο»

του λιμανιού. Eπιτρέπετε αυτό; Εμείς ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ που θα αρχίσουμε να βγάζουμε τα στοιχεία για τον αποσελεμη και το λιμάνι θα κάνουμε πολύ κόσμο να «γελάσει».ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ.

http://www.cretetv.gr/

http://www.tolmi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...